Forumet - Går det att bli frisk på egen hand?

Går det att bli frisk på egen hand?

1895 0 21
Har gått på behandling i 1,5 år först gick det åt rätt håll men för ett halvår sen flyttade jag, till en ny stad vilket har resulterat att jag har bytit behandling. Problemet är att här finns det knappt någon behandling. De har nyligen startat en dagvård i länet som de vill att jag ska börja på annars säger de att jag inte kommer få någon behandling alls. Har gått på dagvård förut och det var ok men börjar jag på dagvården som inte ligger i samma stad som jag bor i, kommer jag missa en massa i skolan, samt att jag inte vet om det fungerar, så jag vet inte om jag ska tacka ja eller inte. Jag vill bli frisk men det börjar kännas mer som om jag är ett hopplöst fall. Vill bara ge upp men samtidigt vill jag inte att det ska bli som förra året, då jag nästan dog.

Funderar på att kanske försöka på egen hand men vet inte om det går och jag vet inte hur man gör.

Spana också in:

Jag kan ju säga att jag, sedan insjuknandet för sex år sen, blivit helfrisk helt på egen hand flera gånger. Tyvärr är det ju först i år jag börjat få riktigt stöd för det hela, så jag har fallit tillbaka varje gång något annat i livet blivit kämpigt.

Men ja, det går. Man måste bara hitta de där insikterna - det kan ta ett tag. Har man någon som hejar så går det till 100%, bara man ger sig fan på det. Det är vad jag hoppas och tror i alla fall!
mini89:

Funderar på att kanske försöka på egen hand men vet inte om det går och jag vet inte hur man gör


Först och främst, har man möjlighet SKA man söka hjälp. Som tidigare nämnt många ggr så blir det då sjukt mkt enklare...
Men, visst går det om du verkligen inser hur j*vligt det börjar bli och fattar att du verkligen måste göra något åt det!

För mig så började det med att jag faktiskt började styrketräna, något jag annars undvek för att jag var rädd att bli/se stor ut (fd. överviktig...). I takt med träningen började jag faktiskt äta mer och inte minst nyttigare!

Känner några tjejer på gymmet som är på väg tillbaka från anorexin och är fulltändigt vettskrämda för att bli biffiga bodybuilders genom att lyfta en tvåkilosvikt... Muskler är sexigt på både killar och tjejer, om även i olika proportioner! Det gäller bara att träna rätt [bigsmile] och missta INTE styrketräning för kondition!!! Man måste bygga och inte fortsätta bryta om man ska klara av att slå denna sjukdom.

Prova gärna att göra något själv men det är mycket enklare och inte minst effektivare med hjälp på kliniker osv!

Hoppas att du klarar det oavsätt vad du väljer att göra [smile]
Vad har du för typ av ätstörning?
Jag tror helt klart att det går att bli frisk på egen hand, men då måste du verkligen ha bestämt dig.
Sen tror jag att man inte klarar det helt själv, utan man behöver stöd från närstående, någon som fångar en när man faller, eller får återfall, för tro mig, det får vi alla. Men man behöver någon som hjälper en hitta tillbaka till den rätta vägen igen, för det är tankemönstret man måste ändra på, sättet man lever, nästan hela sättet man är på och det är inte lätt, men jag är säker på att det går!