Forumet - Går det att spåra kontantkort?

Går det att spåra kontantkort?

5927 0 8

Spana också in:

Kontantkort kan spåras på flera sätt. IMEI numret kan berätta till vilka telefon har ringt och är de telefonerna av abb. typ kan man baklänges räkna ut vem som äger kontanttelefonen. Vid påfyllning av kontantkort brukar det ske via konto eller kort. Då kan man spåra den som gjorde betalningen. Positionering kan göras på ca 100m när. Tekniken finns som sagt men allt är en kostnadsfråga och till viss del en juridiskfråga. Förr kunde man som teliakund (fasta nätet) anmäla att man blev trakasserad via telefon och då spårades samtalen och avgiften fick man tillbaka när den skyldige erkände.
SMS är dock svårt att processa. Det är inte givet att man kan visa att den som äger telefonen är den som skickar SMSet.

​Från Passagen
vbcvbc:

Går det att spåra kontant kort på något sätt, kan polisen de? snälla hjälp:)


Ingen skillnad med kontantkort från andra abonnemang förutom att de inte har ditt namn på numret. Du är anonym så att säga.
Men det kan spåras geografiskt med hjälp av pejling från masterna du använder.
Köp en "burn phone" (dvs. en billig mobiltelefon som du inte tänker använda efter att du gjort det du nu ska) och ett kontantkort. Betala allt med kontanter.

Då är det enda sättet du kan bli spårad genom positionering via masterna. Men så länge du inte tänkt ringa in ett bombhot till Arlanda lär de knappast skicka ut helikoptrar efter dig inom 5 minuter ändå. En bra idé är att inte ringa hemifrån.

Detta bör funka jättebra om du t.ex. vill mordhota nån eller så. [y]