Forumet - Går du/har du gått på något av följande universitet?

Går du/har du gått på något av följande universitet?

271 0 13
Sitter och funderar inför mitt val till eftergymnasiala studier, och vill jämföra lite olika universitet med varandra. Om du går på eller har gått på något av följande universitet: kan du vara snäll och skriva en kommentar om skolan, lokalerna, boende - tja, allt möjligt relaterat?

Karlstads universitet
Stockholms universitet
Göteborgs universitet
Uppsala universitet

Spana också in:

Går på GU. Bara fjärde veckan så jag vet inte hur mycket jag kan tillföra, men lokalerna beror helt på vilken del av skolan du går på då de olika sektionernas lokaler är väldigt spridda. Jag är på Hälsovetarbacken och stundtals även på Medicinareberget så om det är en utbildning inom hälsa eller medicin du vill gå kan jag berätta mer.

Boendet i Göteborg är som det är. Svårt att få tag på men lättare om du är villig att sänka dina krav eller har sökt i mycket god tid.
Folket och staden i sig är väldigt trevlig, som tidigare nämnts.
Exner:

Vilken typ av utbildning, är du intresserad av, att läsa?


Ärligt talat är jag så ambivalent i mitt intresseområde att jag har funnit det omöjligt att söka efter intresse eller utbildning. Jag kommer inte fram till något. Däremot vet jag att jag vill studera, så därför utgår jag från studieort istället, och ser vad som finns där som kan passa mig.


nesinnas:

Går på GU


Vad fick dig att välja att gå just i Göteborg?
Missekatten:

Göteborgs universitet


Jag pluggar iofs på Chalmers men men... here we go!
Jag har inte den minsta aning om hur det är på de andra skolorna men jag kan inte säga att jag saknar nått i Göteborg. Trevligt folk, stor stad, varma vår/sommar/höst-kvällar på nån av Slottsskogens alla gräsområden. Tillgång till salta bad när värmen/vädret tillåter och Liseberg om man gillar sånt.
Fräscheten på lektionssalar m.m. beror helt på vilken byggnad du går i men överlag är de stilrent och snyggt.

Vad de gäller boende så registrera dig på SGS Studuentbostäder så snabbt som möjligt för billigt boende. Ett rum (med/utan egen dusch å toa) i centrum kostar cirkus 2,6k. 1or tror jag går för lite drygt 3k. Svåra att få dock.