Forumet - Garderobsrensning

Garderobsrensning

2577 0 10

Hur gör ni? rensar ni någonsin garderoben? Slänger ni, skänker ni, traderar ni?

Jämförde garderob med pojkvännen och vi kom väl fram till att största hindret för att flytta ihop i befintligt boende är att det inte finns plats för tillräcklig mängd garderober som mina kläder behöver. Jag använder ju inte ens allt, så en rensning kanske är på sin plats liksom. Hur gör ni? Kommer liksom inte igång och behöver tips! :)

Spana också in:

brukar gå efter regeln "har jag använt detta det senaste året?" och om svaret är nej så brukar jag skänka de kläderna.

har dock svårt för att göra det, jag är en sån som inte riktigt gillar att släppa saker. men jag tvingar mig själv då och då. typ varannat år, ibland oftare.

Jag har slängt en del men även skänkt bort och försökt sälja. Men det känns så onödigt... Jag ska bli bättre på att bara köpa sånt som jag verkligen vill ha och som jag inte tröttnar på i första taget :) När det gäller mig personligen är det då enkla linnen, jeans och tights som gäller. Nu har jag ett par jeans som jag trivs sjukt bra i men det skulle inte skada med ett par till. Nu är det sommar snart, dock, och shorts har jag i massor xD


elverpigen: Vad BEHÖVER man i en garderob? Vad ska man inte ha kvar? osv osv osv
Jag anser att man behöver 2-3 par jeans, 3-4 par andra byxor inkl. shorts, ett tiotal linnen och tshirts, 2-3 par tjocktröjor/koftor. Det tycker jag räcker :) Men sen ska man ju inte slänga "bara för att". men det kan vara skönt. Bara man tänker nästan gång vad man vill ha och inte handlar för att man vill ha nytt hela tiden.

snor: har dock svårt för att göra det, jag är en sån som inte riktigt gillar att släppa saker. men jag tvingar mig själv då och då. typ varannat år, ibland oftare.
har ganska mkt maniskt samlarbeteende i släkten, så förstår vad du menar. Tycker det är skitjobbigt att lämna bort kläder och sådär, eftersom vissa grejer har ett affektionsvärde för nån i familjen och "tänk om jag behöver det här sen" och sådär...