Forumet - general mörknäs vs general mediakatt

general mörknäs vs general mediakatt

2136 0 47
usa, ledda av general mediakatt, närmar sig den tyska westwall (av hedningarna felaktigt kallad siegfriedlinjen), i ett desperat försök att stoppa den tyska krigsmaskinen (ledd av general mörknäs) från världsherravälde. den 30:e infanteridivisionen och den andra pansardivisionen går nu, efter dagar av fegt artilleribombande från säkert avstånd, in för att försöka ta över de tyska ställningarna och således få säker lejd in i på det tusenåriga rikets heliga mark, med berlin i sikte.

mediakatts styrkor kommer in från ena hållet:

Image

mörknäs ariska krigare försvarar från det andra:

Image

det som general mediakatt förväntas uppnå är att ta över de tre bunkrarna i området, och general mörknäs förväntas försvara dessa till sista man:

Image
Image
Image

slagfältet är uppställt för en episk strid, som kommer minnas i många generationer. kännare av strategispel hävdar att det är snudd på omöjligt för tyskarna att vinna denna strid, men general mörknäs misstycker. med führern i blicken och sina ariska förfäder i sinnet så tänker han försvara fosterlandet. till sista man, och till varje pris. de amerikanska hundarna ska slås ner, de ska förintas, och det tusenåriga riket skall segra.

Image

vi kommer rapportera med jämnam mellanrum om hur det hela utvecklar sig, i takt med att vi dricker vårt vin och får allt sämre omdöme. ni är fria att ställa frågor och komma med ideologiska utsvängningar om denna episka strid, och minns att ni till varje pris måste välja er sida.
Hell_man:

Till Mediakatt


Men jag försvarar ju inte, det är general mörknäs som ska försöka hålla sina bunkrar säkrade med de futtiga krigare som han har lyckats rota fram (typ tio pers och ett par tanks mot min massiva armé, jag kommer kunna svepa över spelbrädet innan första rundan är över). Kan inte göra annat än att hånskratta åt tredje rikets så kallat skräckinjagande trupper, är övertygad om att de kommer darra av skräck gömda bakom några träd i hopp om att inte bli upptäckta av mina vältränade elitsoldater och enorma pansarsektion. Ser redan hur det ensamma kompani som försvarar en utav bunkrarna ber en bön för sina ruttna liv.

Spana också in:

Efter första spelrundan har general mediakatts trupper avancerat frammåt, haft ihjäl hälften av de trupper som bevakar bunkern som ligger närmast, och beräknar att överta dem inom de närmaste två spelrundorna. Bunker nummer två är inte långt borta, och de amerikanska krigshjältarna marscherar raskt frammåt.

Under tiden har det tyska packet åstadkommit ett par skråmor på en amerikansk stridsvagn, samt demolerat en tom transport. En förlust som förvisso inte innebär att de amerikanska styrkorna försvagats nämnvärt, men ändock något som kommer hållas i åtanke då hämndens timma är slagen.

Läget ser ljust ut.

läget ser mycket ljust ut, och fritz från bunker nummer två vill framföra en hälsning till de amerikanska dårar som ligger och gömmer sig i skogen och vill ha vår bunker. meddelandet lyder: kom och ta den!

moralen är på topp, och mina mannar törstar efter blod. de amerikanska hundarna har inte länge kvar.
Image
Image
Image
Image
Image

som ni kan se av bilderna så går det inte särskilt bra för pyjamasgeneral mediakatt. hennes tanks (vilket egentligen är det enda hon har att komma med) är inte i särskilt bra skick, vilket ni ser på markörerna som visar hur skadade de är (gula och röda), och många av hennes infanterister har fått stryka med under slaget redan. det är början av runda tre, och vi har beslutat oss för att ta en paus för pannkakor.

vad hon inte vet... ja, jag har en liten överraskning åt några av hennes infanterister den här rundan. OCH BAM, så blev tre av hennes squads pinned!

...okej, inte än, men det är jag som har initiativet den här rundan, så hon kan inte undkomma detta genom um-spionage. min mortar-enhet står väl gömd bakom mina försvarslinjer och är redo att orsaka död från ovan. jag har inte använt den än, och det verkar som om hon har glömt bort den. men vad är det man brukar säga? tätt packade soldater sparar granater! oj, ordvits.mediakatt:

Under tiden har det tyska packet åstadkommit ett par skråmor på en amerikansk stridsvagn, samt demolerat en tom transport.


eh, hälften av dina tanks är skadade, och vad har du åstadkommit? tagit död på typ tre squads med infanterister, medans mina panzer iv-tanks åstadkommit död och förstörelse. en tank död hittills, långt fler nästa runda. hur många av mina tanks har du dödat, nu igen? och hur många bunkrar har du tagit? [rolleyes]

har för övrigt precis fått ett telegram från josef stalin, som visst har hört om våra bravader och överväger att erbjuda oss en förnyelse av molotov-ribbentrop-pakten. stora ord, men med tanke på vilken förödelse som mött de amerikanska hundarna vid westwall så... ja, man förstår honom nästan [rolleyes]

washington nästa, rasförrädare! [no-no]

Trots general mörknäs krigsrapporter (som givetvis gått genom propagandaministeriet, inbilla er inget annat) så skiner solen fortfarande över de amerikanska trupperna, medan det tredje rikets supersoldater gömmer sig i och bakom skogen, väl medvetna om sitt uppenbara underläge. Trots skador på tanksen så finns det fortfarande lika många hela som tyskarnas, och fler som fortfarande fyller sin funktion väl. Offensiven har resulterat i vissa förluster, men som Proust en gång skrev; "Segern tillfaller den som uthärdar längst", och mina trupper är tålmodiga som få.

Återkommer med vidare information efter pannkakor och nästa runda.