Forumet - Ger du någonting till tiggare?

Ger du någonting till tiggare?

9726 1 152

Denna minidokumentär fick mig att tänka på hur vi ser på tiggare och vad vi gör åt det, om vi nu gör någonting.
Har för mig att det skapats någon tråd om detta förut men här kommer en poll i detta, tragiskt nog, ständigt aktuella ämne i alla fall.


Här möter vi se ett ungt par med en mörk framtid och nutid. Vad som gör dessa sorgligare än andra är att de väntar barn.
Jag undrar vad som kommer att hända med barnet, om hen överlever mammans påtvingade leverne.
Tjejen ser ut att vara runt 20, i samma ålder som många av oss på um alltså. Skillnaden är väl bara att blir vi gravida så har vi rent vatten, mat, bostad och gratis mödravård så våra barn har redan i livmodern privilegier denna unge antagligen aldrig kommer att få.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/gravid-och-tigger-pa-gatan-maten-lagas-i-snon

Spana också in:

Kanske har gett nån gång men när jag var yngre fick jag kompisarna att ge dem ist då... Varje år brukar vi ha några som går runt och ger en ros och en lapp där det står något om att de har en bror som är kvar i landet eller något och vill ha pengar. Det är runt 10 st som går runt med samma lapp oxå
Jag brukar lägga några kronor för de som ser ut som riktiga tiggare typ. De som brukar ha papper med sig på tåget med en bild på deras dotter/son brukar jag inte lita på. Därför att det kostar massor av pengar för 1 sånt papper med bild. Kanske 10 kronor styck eller mer. Hur har dom råd med bilderna? Varför tiggar dom? Men mamma ger minst en 20 lapp. 
Har gett förut. 

Nu ger jag aldrig då jag (eller mina vänner) sett de flesta tiggarna här smyga med sina iPhone 5or och gömma sina fina, riktiga, jackor. 

Finns dock en man med hund jag sett som jag skulle kunna ge mat i alla fall, ifall jag råkade ha på mig. Såg ut att behöva det mer. 

sarab00: Jag brukar lägga några kronor för de som ser ut som riktiga tiggare typ. De som brukar ha papper med sig på tåget med en bild på deras dotter/son brukar jag inte lita på. Därför att det kostar massor av pengar för 1 sånt papper med bild. Kanske 10 kronor styck eller mer. Hur har dom råd med bilderna? Varför tiggar dom? Men mamma ger minst en 20 lapp. 
vänta här nu, så om man har 10 spänn för att skaffa fram ett fotografi är man inte längre fattig och därför inte längre accepterad som tiggare för dig? Varför tror du att dom tigger? För att det är kul?