Forumet - ger du pengar till tiggare och borde man göra det??

ger du pengar till tiggare och borde man göra det??

4069 1 89
Hej
Nu för tiden har jag funderat på en sak. Ska man ge pengar till tiggare eller inte? Igår när jag klev av bussen i centrum såg jag en tiggare som satt med en lapp i famnen där det står " jag är hungrig". Det va så kallt jag tyckte synd om honom så jag tog ut en fem krona och la den i hans trasiga hat. Men nu börjar jag ångra mig. För att en gång har min lärare sagt att Tiggare kan vara bedragare. men jag har bara så svårt att tro det, skulle de verkligen skämma ut sig så där och frysa ihjäl sig bara för en cig eller öl? Så vad tycker ni om detta? Ger ni pengar till de eller ignorerar ni de? och vilka är dessa tiggare entligen? [confused]

Spana också in:

Klart det finns bedragare men det innefattar ju ej alla. Det finns knappast någon statistik som talar för att det är vanligt förekommande heller. Jag tycker mest det är något som folk tänker för att slippa agera och dämpa sitt samvete. Jag brukar oftast ge, men inte till de uppenbara bedragarfallen. Som de som går runt med likadana paintlappar i kollektivtrafiken.. om man är osäker kan man ju alltid ge till stadsmissionen, de gör ett jättebra arbete för sthlms hemlösa.
Jr. HBT:

hej omyndigförklaring och segregation.


Nä så blir det inte. De måste äta, och lär knappast få någon mat för de ynka kronor de samlar ihop, om de ens blir insläppta i affärer. Om man sedan tänker på dem som är tvingade att tigga och ge pengarna till andra så är mat en bra grej.
Ja, det händer, så länge de inte befinner sig i tunnelbanan och har med sig bilder på sina sjuka släktingar som behöver pengar till vård. Vanligtvis skänker jag dem en tjugolapp.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -

Saknar Munspelsmannen, btw.