Forumet - Gick ner 10 kilo i vikt, ökade sedan allt igen och nu kan jag inte bli smal

Gick ner 10 kilo i vikt, ökade sedan allt igen och nu kan jag inte bli smal

2546 0 33
Jag kan verkligen inte gå ner i vikt.. För ett år sen vägde jag lika mycket som nu. Väger 68 kg (!) till mina 171 cm och det är alldeles för mycket,ska egentligen väga runt 60. Dock så syns det inte att jag är "överviktig" då min kropp är väldigt snygg och proportionerlig, det lägger sig inte bara på magen utan på ben, höfter och bröst.. Suck. Men i vintras mådde jag inte så bra, och började då få minskad aptit. Då upptäckte jag att jag lika gärna kunde fortsätta äta lite, och gjorde det så då gick jag ner 10 kg , som minst så vägde jag 57. Jag var dock för smal då men nu vill jag verkligen gå ner i vikt igen!!! :(

Även om jag får mer intresse för killar nu när jag är "kurvig", så upplevde jag att när jag var smal så blev jag mer accepterad. En väninnas mamma sa "men vad smal du har blivit! Du har blivit så fin! Ja det var du ju förut också men..."

Men nu har jag gått upp allt igen! Har räknat kalorier (jag gick ner i vikt genom att äta under 1600 kcal per dag) även nu, och jag äter runt 2000 kcal per dag och tränar yoga/joggar el cyklar varje dag. Men jag pendlar hela tiden upp/ner några kilon, mellan 68-70 :( det går inte att gå ber i vikt! Därför att hungern är väl starkare än viljan för mig..

Nu blev detta väldigt långt, men har någon tips på hur jag ska göra? Jag räknar redan kalorier då jag upplever att det fungerar bäst (eftersom jag gick ner 10 kg på 2 månader då) men hur ska jag göra för att aldrig överstiga gränsen för hur mycket jag kan äta på 1. Dag?

Spana också in:

har glömt hur ma kopierar text utan datorn..

Men: det behöver kanske inte synas med kläder på, men ändå känner jag att jag inte trivs med min nuvarande vikt. Jag känner att min kropp kanske är fin och jag har tex inte massa fett på magen MEN det är för mycket höfter, lår och allt. Usch, nu mår jag dåligt när jag tänker på det :(

Och jag har nog skäl till att känna på det viset (inga "vanliga" komplex) då jag faktiskt väger mer än jag borde..

Men tack för er "hjälp" :)
mediakatt:

Nej, det gör du inte. Du är normalviktig.


Tack för ditt "välmenande" eller vad det nu är, men jag vet nog själv om jag väger mer eller mindre än jag borde :P
Ja alltså, det finns nog en gräns för när man börjar se mullig ut... och jag har passerat den för länge sedan, då jag alltid haft som mål att väga 10 under min längd (i mitt fall 60 kg) eftersom då trivs jag bäst med mig själv och så vidare..
Sa ra:

Tack för ditt "välmenande" eller vad det nu är, men jag vet nog själv om jag väger mer eller mindre än jag borde :P


I så fall skulle du knappast motivera det med hur väl du trivs med ditt utseende, så nej, det tror jag verkligen inte att du gör. Hur väl du trivs med ditt utseende är inte synonymt med hur väl din kropp fungerar och det är det senare som avgör vad du borde väga, inte det tidigare.
Gah varför kan man inte kopiera text i sin iphone på denna sidan!? Jaja.

mediakatt: jag kan objektivt se på min kropp och se att den är proportionerlig, vilket gör att en del folk märker inte att jag har gått upp i vikt. de lägger sig på de rätta ställena och min kropp är i grunden fin men det räcker inte för jag väger ganska många kilo för mycket som jag känner det..?
Räcker det som förklaring till varför jag känner min egen kropp?

-
Ja såklart men jag blir ju hungrig, men jag ska ändå äta efter diet så förhoppningsvis hjälper det när jag har konkreta regler och inte bara tänker "nu ska jag inte äta godis"
Sa ra:

Räcker det som förklaring till varför jag känner min egen kropp?


Nej. Det där är inte en förklaring till varför du väger mer än du borde väga, det där är bara ytterligare en förklaring om att du väger mer än du vill väga. Det är inte samma sak. Jag gillar inte när folk bidrar till att upprätthålla skadliga föreställningar kring människokroppen, så jag kommer fortsätta protestera mot påståendet om att du väger mer än du borde väga tills du kommer med en förklaring som inte grundar sig i hur du vill se ut.
Sa ra:

Har räknat kalorier (jag gick ner i vikt genom att äta under 1600 kcal per dag) även nu, och jag äter runt 2000 kcal per dag och tränar yoga/joggar el cyklar varje dag. Men jag pendlar hela tiden upp/ner några kilon, mellan 68-70 :( det går inte att gå ber i vikt!


sluta att kolla på vågen. Titta dig i spegeln istället. Muskler väger också vettu.
Bristen på fysisk aktivitet är en stor anledning till att allt fler blir överviktiga. Det viktigaste man kan göra, om man vill gå ner i vikt, är därför att komma igång och röra på sig. En halvtimme om dagen är en bra början men försök gärna röra på dig ännu mer.

Fysisk aktivitet behöver inte innebära ett träningspass på gymmet eller en joggingtur. Det viktigaste är att utnyttja varje tillfälle till vardagsmotion.

Vardagsmotion:
Promenera
Ta trapporna i stället för hissen
Cykla till jobbet

Ät en regelbunden och ballanserad kost, kombinera det med träning så har du ett vinnande koncept. Drick inte läsk, det ger visserligen energi men ger ingen mättnadskänsla.

Lycka till (oavsett om mitt tips inte är något "nytt".).
Men jag har hört att man "ska" väga 10 kg under sin längd, fast det stämmer väl inte då många väger mer än längden och ser smala ut. Fast för mig så har det ändå varit den mallen jag haft..

Ja, jag ska sluta väga mig! Har inte tänkt på det sättet, att jag har muskler som väger mer men det måste ju stämma då jag inte tränade för 1 år sen och vägde lika mycket, nu tränar jag men jag ser ändå mer vältränad så jag har alltså inte inbillat mig :D

Och ja, jag tränar som sagt.. Brukar jogga varannan dag, kanske 1-2 km bara men. Och yoga varannan, i ca 1 timme :P
Jag började med en diet i fredags, vilket går ut på att äta nästan ingenting, lol. Nej inte riktigt så, men kanske 1000 kcal om dagen. Och det är verkligen enkelt, jag blir nästan aldrig hungrig. Förut åt jag mer och var hungrig jämt! Så har gått ner typ 2 kg, vilket inte alls är mycket, men jag vet att jag kommer att gå ner i vikt ytterligare :) och 1 dag i veckan äter jag förstås vad jag vill,

Men problemet är att jag känner mig svag ofta, när jag tränar känns det jobbigare, samt har det stuckit på något konstigt sätt i magen.. :( men det är värt det om det är såhär enkelt att förlora vikt :)
Sa ra:

Men problemet är att jag känner mig svag ofta, när jag tränar känns det jobbigare, samt har det stuckit på något konstigt sätt i magen.. :( men det är värt det om det är såhär enkelt att förlora vikt :)


Nooooo, don't do it! Du svälter ju din kropp. Att du känner dig svag och att det sticker i magen är din kropps sätt att säga att det här inte är bra. Lyssna på din kropp!
Jo då, man äter både lunch och middag om man vill fast med mer grönsaker. Och inte så mycket frukost, men 2 mellanmål med.. Så jag äter ofta, men mycket grönsaker och frukt, och det är jag inte van vid bara tror jag. Om symptomen fortsätter en längre tid är det ohållbart och då kmr jag sluta :) och inget jag bara säger, för jag menar bara saker jag är säker på