Forumet - Gilettes rakningsinstruktioner till barn

Gilettes rakningsinstruktioner till barn

214 0 23
Alltså vaaaa........
Jag är så jävla irriterad på ​Gilettes rakningsguide till barn/tonåringar, way to stötta problematiken med grupptryck samt förtryck. Självfallet riktas sidan enbart mot honor, ​och självklart är modern den rätta att gå till.

Och alla de hemska videos​!

Vad tycker ni, är det ok att företag framförhåller sådant här? Själv har jag bestämt mig att ALDRIG köpa något av Gilette då de uppenbarligen är: douchar.
Anser att detta är fett icke-okej.
Also: när hon ba "you also don't want to cut yourself" jag ba: JO NÄR JAG SER DETTA.

Spana också in:

Semi:

Hur är detta värre än att lära tjejer vad för kläder som är snygga? Ser inte riktigt problemet då det inte är skadligt att raka sig.


Fast, ingen har sagt att det är värre.

Ser stora problem och faror i att uppmana människor att raka sig är normen, och om man inte följer den så är man äcklig. Ser personer hur ofta som helst som ba "euwww kroppsbehåring är vidrigt [shake][shake]", samt att det ses som kvinnors plikt att hålla sig hårfri (män också, men inte i samma utsträckning).
När jag slutade raka mig tog det emot flera månader innan jag kände mig bekväm i min naturliga form, för många andra också. Är jävligt dåligt att folk känner sig äckliga i sitt naturliga jag.

Nintendo:

Gillar att de döpt om könshår till bikinihår.


Ja, gud förbjude att använda de riktiga termerna, de är ju farliga.
Nintendo:

Fast det kan det ju vara.


Om du är sämst i världen, då är det väl bättre att man lär sig av någon fjantig internetvideo än att man skär armarna av sig?

genus:

Ser stora problem och faror i att uppmana människor att raka sig är normen


Det är redan normen lika mycket som det är norm att klippa sig och inte har 8 meter långt hår. Själv rakar jag mig lite här och var men klipper mig inte, vet du varför? För att jag gillar det så. Att andra har ett problem med det (vilket de inte har) är inte för att Gilette gör konstiga videos utan för att det finns en marknad för konstiga videos av gilette.
På samma sätt är inte sexism i reklam det egentliga problemet, det egentliga problemet är att folk vill ha sexistisk reklam.
Semi:

Det är redan normen lika mycket som det är norm att klippa sig och inte har 8 meter långt hår.


Fast att inte ha 8 meter långt hår är ju inte direkt enbart norm utan vore ohemult opraktiskt i det samhället vi lever i, vilket någon cm benhår inte är :P

Semi:

På samma sätt är inte sexism i reklam det egentliga problemet, det egentliga problemet är att folk vill ha sexistisk reklam.


Öh? Nej, människor föds knappast in i ett behov av sexistisk reklam, dock så finns ju sexistisk reklam i och med att sexism är väl utbrett och saker som anspelar på sex blir riktat till en stor konsumentgrupp, det är de vidriga företagen vi har att skylla som nyttjar knepen, anser jag.
Semi:

Om du är sämst i världen, då är det väl bättre att man lär sig av någon fjantig internetvideo än att man skär armarna av sig?


Jag menade mer att om man rakar sitt könsorgan så kan risken för svampinfektioner öka. Dessutom kan vissa könssjukdomar sprida sig lättare i hårlösa områden som är rakade, ty det blir små sår och så efter rakning. [crazy]
genus:

Fast att inte ha 8 meter långt hår är ju inte direkt enbart norm utan vore ohemult opraktiskt i det samhället vi lever i, vilket någon cm benhår inte är :P


Det är opraktiskt att inte tycka man ser schnygg ut.

genus:

dock så finns ju sexistisk reklam i och med att sexism är väl utbrett


Ja? Precis. Folk gillar sexistisk reklam, inte den sexistiska reklamens fel att den funkar.

Reklam har aldrig varit drivande för hur samhället formas, det har alltid varit tvärtom. Reklam är en reflektion av vårt samhälle och detta är reklam.

I ärlighetens namn bryr jag mig inte ett dugg om folk vill raka sig eller inte men eftersom att Gilette tydligen har folk som vill ha deras reklam så är det klart att de gör den. Om de inte hade gjort den så skulle folk fortfarande raka sig, enda skillnaden är att de inte skulle kanske raka sig med gilette.
genus:

Vad tycker ni, är det ok att företag framförhåller sådant här?


Informationen finns tillgänglig på deras hemsida för folk som söker efter den. Är det konstigt att man har videos för "nybörjare" när man säljer en produkt?

Finns även motsvarande macho filmer för killar hur man rakar sig första gången. Alla killar är inte fotbollspelande hunks heller, men det är samhällsnormen och det säljer att identifiera sina produkter med sexidealen.

Sen är det amerikanskt och känns lite larvigt, men ser inget större fel utom det.
genus:

Är jävligt dåligt att folk känner sig äckliga i sitt naturliga jag.


Antar att du då inte heller använder tvål, deodorant eller tandborste?

Frippe96:

Alla killar är inte fotbollspelande hunks heller, men det är samhällsnormen och det säljer att identifiera sina produkter med sexidealen.


Alla män försöker inte se ut som "Freedrikk Ljungböööög" eller Cristiano Ronaldo. Den senare ser så fjollig ut att han mer eller mindre skulle kunna skita regnbågar.