Forumet - gillar du polisen?

gillar du polisen?

2176 0 105
jag tänkte att det kunde vara intressant med en undersökning om vad ungdomar.se tycker om sveriges minst fungerande myndighet.

Image

ÄNDRAT 2009-08-22 20:08


ÄNDRAT 2009-08-22 20:09
eftersom vissa missförstod vad jag menade så kopierade jag vad jag har skrivit senare i tråden:

"inom polisen så finns det exempel på systematisk rasism och övervåld (oskar neger och basebolligan). tyvärr så är det också vanligt att poliser håller varandra om ryggen och ljuger i rätten. de som "skvallrar" blir ofta utslängda ur kåren. dessa problem är kända, men eftersom polisen är uppbyggd så som den är så måste man gå via justitieombudsmannen för att anmäla brott begångna av poliser. de kan fälla individer, men inte göra några strukturella förändringar.

för att kunna förändra kåren i sig krävs det flera saker. senast någon försökte var när justitiekanslern göran lambert påpekade de brister i rättsäkerheten polisen skapade när de höll tyst om brott kollegor begått. hela poliskåren vände sig då emot honom och justiteministern (som är folkvald och därför måste värna om sina röster) valde då att ignorera problemet.

ifall ministern istället hade bestämt sig för att skapa en förändring så är allt denna kan göra att tillsätta en ny rikspolischef, men eftersom kandidaterna till denna post har en juristutbildning och varken har gått polishögskolan eller jobbat upp sig inom kåren så ser inte denna rikspolischefen som en "riktig" polis och därför inte heller sin överordnade. polisfacket har därför vid flera tillfällen gått emot beslut tagna av rikspolischefen och det hela har lagts på is.

den svenska polisen är ett hot mot rättssäkerheten."

Spana också in:

iosib:

har du försökt hålla en konversation med en kravallpolis? de är så hjärntvättade att de alla är samma person, all individualitet är som bortblåst.


Nej har aldrig haft det..nöjet [cute] Men föredrar att inte tycka en massa saker baserat på fördomar, bättre att gå utefter egna erfarenheter, vilket jag inte har än! Därför håller jag mig öppen

Michee:

Jag är lite smått förälskad i dig, unge man.


[blush][love]
XMinGrönaLampaÄrDödX:

Vilken fråga. Finns ju bra poliser likväl som det finns dålig poliser. Hade polisbesök senast i onsdags, de var hur trevliga som helst.


det handlar om myndigheten. inte poliser som individer, inte om poliser som en teoretisk del av vårt samhälle utan så som myndigheten är uppbyggd i praktiken med systematisk rasism, utnyttjande av maktställningar och den rättsvidriga kutymen att inte "skvallra" på sina kollegor.
iosib:

nej, hatar fascistsvinen. (Du röstade på detta alternativ)


Jag tror att majoriteten av alla poliser sköter säkert sitt jobb som de ska, och ser till att vara trevliga och respektfulla i möten med människor. Tyvärr så finns där även en ovanligt hög koncentration av stjärthjärnor vars IQ vida understiger den hos gemene man. Dessa mongon förstör tyvärr den bild jag har som polisen som institution - och eftersom frågeställningen var "gillar du polisen?" så är mitt svar; nej.