Forumet - Gissa elverpigens sjukdom!

Gissa elverpigens sjukdom!

298 0 19
Nu har jag haft ont i magen i sex dygn, började som vanligt matillamående/ont som satt mer i matsmältningssystemet, övergick efter tre dygn mer åt mensvärkhållet. Åkte in till akuten pga stört ont men blev hemskickad efter blod- och urinårov samt blivit klämd på av både läkare och gynekolog. Hade lika ont när jag fick åka hem, i början av fjärde dygnet. Under hela tisdagen hade jag bara uthärdligt ont i princip utom lvällen/natten då jsg fick seriöst värsta mensvärkskrampen jag nånsin haft, återkom i ca 15-20 min varannan timme. Började få ngn mellanblödning då också, blä. Igår hade jag uthärdligt ont (och då har jag ändå hög smärttröskel lol) hela dagen men fick dödsångestkraftiga smärtintervaller då med.

Har under de senaste 5 dygnen ringt 1177 typ 10 ggr samt vårdcentralen och kvinnokliniken fleraflera ggr. Har en läkartid nu i eftermiddag, vad ska jag säga till henne att jag är orolig för? Läkare har ju en tendens att kolla efter enkla grejer sen ge upp ifall de inte hittar nåt lätt. Funderar på om det är mina kvinnoorgan som läst tråden om att jag ogillar fittor och därmed vill jävlas, eller om det kan vara typ äggledarinflammation? Har låg feber och blodproven visade förhöjda halter vita blodkroppar=tecken på infektion i kroppen.

Um-doktorer, hjälp mig. Ni har fem timmar på er. Är det aids? Kommer jag dö?

Spana också in:

mrman:

Har du bara varit på akuten och inte hos en "vanlig" läkare hos vårdcentralen?Kan hända att läkarna på akuten är mer kompetenta på mer vanliga åkommor som folk kommer in med.


Har "bara" varit på akuten, fick en tid på vc senare samma dag jag kom hem från akuten på, men den avbokades sen pga vc visste inte vad de skulle göra för mig. Var sjukt nära att åka in igårkväll igen, men lyckades hålla mig hemma. Har tid på vc idag vid 14, jag har inte jättestort förtroende för vc överlag då jag i sju års tid försökt få en utredning för mina "vanliga" magproblem men endast får svaret "vi hittar inget, det sitter i ditt huvud"
mmh precis har du bokat tid på vårdcentralen och så? de som jobbar på akutmottagningar är ofta AT-läkare eller iaf ganska unga i början av sin karriär.(har för mig att man måste jobba något år på aktmottagning)

sedan så är de ju mest fokuserade på att typ, se till så att folk inte dör och har ofta ont om tid. så att påbörja en djup utredning om var någons magont kommer ifrån är ju inget de brukar kunna göra eller ens ha kompetens till.

så försök få en tid hos en specialist eller nåt, boka in en tid på vårdcentralen och försök få en remiss därifrån om den inte kan hjälpa dig[party]
Nintendos BFF:

mmh precis har du bokat tid på vårdcentralen och så? de som jobbar på akutmottagningar är ofta AT-läkare eller iaf ganska unga i början av sin karriär.(har för mig att man måste jobba något år på aktmottagning)sedan så är de ju mest fokuserade på att typ, se till så att folk inte dör och har ofta ont om tid. så att påbörja en djup utredning om var någons magont kommer ifrån är ju inget de brukar kunna göra eller ens ha kompetens till.så försök få en tid hos en specialist eller nåt, boka in en tid på vårdcentralen och försök få en remiss därifrån om den inte kan hjälpa dig


alltså ska ju till vc idag vid 2 men upplever överlag att akutläkare är bättre än vc-läkare. Har tid om knappt fyra timmar och jag DÖR. HELVETE VAD ONT JAG HAR. förstår att akuten ej påbörjar utredning men när jag var där var det jag och 2 till, när jag skulle hem satt de och verkade va uttråkade... :c