vad hade du förutom tofu
Jr. HBT:
vad hade du förutom tofu
morötter, lök, salladskål och paprika samt kryddor: stjärnanis, fänkål, kanel, grönpeppar och kryddnejlika samt soja och olja.
och ris.
Cykeldöden:
morötter, lök, salladskål och paprika samt kryddor: stjärnanis, fänkål, kanel, grönpeppar och kryddnejlika samt soja och olja.
hade tagit bort paprika, grönpeppar och kanel. resten låter bra.
Jr. HBT:
hade tagit bort paprika, grönpeppar och kanel. resten låter bra.
paprika och grönpeppar var på test. paprikan passade, grönpepparn var okej men vitpeppar hade funkat bättre. kanel är helt nödvändigt!
Cykeldöden:
kanel är helt nödvändigt!
funkar det inte bättre att ha i typ: kryddpeppar och spiskummin och tamarind när man ändå ska åt det hållet? känns som kanelen kan bli irriterande avstickare om man inte grundar den i mer mustig smak.
Vilket är det bästa sättet att tillaga tofu på, steka, koka...eller?
Jr. HBT:
funkar det inte bättre att ha i typ: kryddpeppar och spiskummin och tamarind när man ändå ska åt det hållet? känns som kanelen kan bli irriterande avstickare om man inte grundar den i mer mustig smak.
nej!
hehhehe gillar att svara så
nä men nejlika + anis gör att det är rätt mustigt som det är, funkar bra med kanelen då. är faktiskt ganska "klassisk" kryddning, även om jag just börjat leka runt med den.
http://www.spisa.nu/3.15671/varufakta/kinesiska-fem-krydddor/
My dreams are her:
Vilket är det bästa sättet att tillaga tofu på, steka, koka...eller?
beror helt på vad för tofu och vad för maträtt. finns massa olika. finns en som är skitgod att mixa med hallonsylt.
tillägg: för sådan som säljs på ica, som är rätt fast, är det väldigt gott att först steka den lite och sen göra gryta av den. typ om en gör gryta där en börjar med att steka rotsaker + tofu + chillipasta och sen lägger till mjukare grönsaker och vätska blir det bra.
den är också god att steka i massa olja i rätt stora skivor, nästan friterad ska den vara, med typ svartpeppar och salt. då är den god som pålägg om en gillar lite rejälare pålägg, särskilt tillsammans med tomat.
har just nu hittat en butik som säljer mer varierad tofu och mycket mycket billigare än ica, så har börjat experimentera mer.
det var mycket gott, väldigt bra kryddsättning trots att jag inte är mycket för kanel i mat i vanliga fall. 5 av 5 getingar osv.
Cykeldöden:
nä men nejlika + anis gör att det är rätt mustigt som det är, funkar bra med kanelen då.
ok nice!
Cykeldöden:
är faktiskt ganska "klassisk" kryddning, även om jag just börjat leka runt med den.
http://www.spisa.nu/3.15671/varufakta/kinesiska-fem-krydddor/
intressant, visste inte detta.
Jr. HBT:
intressant, visste inte detta.
NÄ MEN NU VET DU OCH KUNSKAP ÄR MAKT
amsi:
NÄ MEN NU VET DU OCH KUNSKAP ÄR MAKT
öh käften ahaha skoja =)
tänkte säkert vegetarian när ja läste rubriken, helt utan belägg eller underlag. vem är du btw?
Jr. HBT:
öh käften ahaha skoja =)
och så fred-rik
Mmm gillar tofuwok mums
Cykeldöden:
tofuwok!
Låter gott. Jag kan bli din lärjunge.