Aviseringar
Rensa alla

Gjorde just awesome mat


Ämnesstartare

vad hade du förutom tofu


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jr. HBT:

vad hade du förutom tofu

morötter, lök, salladskål och paprika samt kryddor: stjärnanis, fänkål, kanel, grönpeppar och kryddnejlika samt soja och olja.

och ris.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Cykeldöden:

morötter, lök, salladskål och paprika samt kryddor: stjärnanis, fänkål, kanel, grönpeppar och kryddnejlika samt soja och olja.

hade tagit bort paprika, grönpeppar och kanel. resten låter bra.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jr. HBT:

hade tagit bort paprika, grönpeppar och kanel. resten låter bra.

paprika och grönpeppar var på test. paprikan passade, grönpepparn var okej men vitpeppar hade funkat bättre. kanel är helt nödvändigt!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Cykeldöden:

kanel är helt nödvändigt!

funkar det inte bättre att ha i typ: kryddpeppar och spiskummin och tamarind när man ändå ska åt det hållet? känns som kanelen kan bli irriterande avstickare om man inte grundar den i mer mustig smak.


   
SvaraCitera

Vilket är det bästa sättet att tillaga tofu på, steka, koka...eller?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jr. HBT:

funkar det inte bättre att ha i typ: kryddpeppar och spiskummin och tamarind när man ändå ska åt det hållet? känns som kanelen kan bli irriterande avstickare om man inte grundar den i mer mustig smak.

nej!

hehhehe gillar att svara så

nä men nejlika + anis gör att det är rätt mustigt som det är, funkar bra med kanelen då. är faktiskt ganska "klassisk" kryddning, även om jag just börjat leka runt med den.
http://www.spisa.nu/3.15671/varufakta/kinesiska-fem-krydddor/

My dreams are her:

Vilket är det bästa sättet att tillaga tofu på, steka, koka...eller?

beror helt på vad för tofu och vad för maträtt. finns massa olika. finns en som är skitgod att mixa med hallonsylt.
tillägg: för sådan som säljs på ica, som är rätt fast, är det väldigt gott att först steka den lite och sen göra gryta av den. typ om en gör gryta där en börjar med att steka rotsaker + tofu + chillipasta och sen lägger till mjukare grönsaker och vätska blir det bra.
den är också god att steka i massa olja i rätt stora skivor, nästan friterad ska den vara, med typ svartpeppar och salt. då är den god som pålägg om en gillar lite rejälare pålägg, särskilt tillsammans med tomat.

har just nu hittat en butik som säljer mer varierad tofu och mycket mycket billigare än ica, så har börjat experimentera mer.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

det var mycket gott, väldigt bra kryddsättning trots att jag inte är mycket för kanel i mat i vanliga fall. 5 av 5 getingar osv.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Cykeldöden:

nä men nejlika + anis gör att det är rätt mustigt som det är, funkar bra med kanelen då.

ok nice!

Cykeldöden:

är faktiskt ganska "klassisk" kryddning, även om jag just börjat leka runt med den.
http://www.spisa.nu/3.15671/varufakta/kinesiska-fem-krydddor/

intressant, visste inte detta.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jr. HBT:

intressant, visste inte detta.

NÄ MEN NU VET DU OCH KUNSKAP ÄR MAKT


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

amsi:

NÄ MEN NU VET DU OCH KUNSKAP ÄR MAKT

öh käften ahaha skoja =)


   
SvaraCitera

tänkte säkert vegetarian när ja läste rubriken, helt utan belägg eller underlag. vem är du btw?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jr. HBT:

öh käften ahaha skoja =)

och så fred-rik


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Mmm gillar tofuwok mums


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Cykeldöden:

tofuwok!

Låter gott. Jag kan bli din lärjunge.


   
SvaraCitera