Forumet - Gjorde UM-redaktionen fel?

Gjorde UM-redaktionen fel?

508 0 53
I en annan tråd postade jag en bild på ett barn i bikini. Inte på stranden, utan i ett rum. Det tyckte tydligen UMs redaktion var barnporr, tog bort bilden och gav mig en varning.

Det roliga är bara att UM tog detta beslut helt godtyckligt, utan någon som helst hänsyn till hur lagen är formulerad. Ändå hade man mage att hänvisa till lagen och påstå att bilden var barnporr.

Eftersom tecknade bilder och riktiga klassas på samma sätt i Sverige ska jag visa en bild som av hovrätten har frikänts. Denna bild är alltså INTE barnporr enligt Svea Hovrätt:

Image

Om den bilden inte är barnporr, hur kan då en helt vanlig bikinibild utan någon utmanande pose vara det?

Jag ser fram emot kommentarer och diskussioner om UMs ledning i denna tråd.

Är ett barn i bikini barnporr?

Spana också in:

oskar_det:

Så om något är "nära" olagligt så drar ni det över kanten och kallar det olagligt? Gäller det allting eller bara barnporrlagen?


Nu var det ju inte jag som tog bort den. Men vi förbehåller ju oss rätten att redigera vad helst vi vill utan att motivera varför. Detta forum är en diktatur, lev med det eller avregga.
Liebestraum:

styrande på um gör vad fan de vill


Ja, det märks. Och ingen ifrågasätter vad de gör utan fortsätter slicka röv.

Att de äger forumet innebär inte att de ska kunna agera som skitstövlar utan konsekvenser. Om folk hade varit lite mer kritiska hade en opinion skapats mot sådana hör händelser och tvingat ledningen att lyssna.
oskar_det:

Och ingen ifrågasätter vad de gör utan fortsätter slicka röv.


För att de inte gör något tillräckligt uppseendeväckande, har fått trådar raderade ibland, klagar inte då de var medvetet ovärdiga existens, likaså din bild, som förmodligen bara existerade för att provocera, räkna med att sådant händer och sluta bry dig.oskar_det:

Att de äger forumet innebär inte att de ska kunna agera som skitstövlar utan konsekvenser.


Jo, faktiskt

oskar_det:

Om folk hade varit lite mer kritiska hade en opinion skapats mot sådana hör händelser och tvingat ledningen att lyssna.


Nej (eller jo, men det var på tompas tid och lyckades utomordentligt)
oskar_det:

På vilket sätt var bilden olämplig?


Såg inte bilden, men med tanke på tidigare material du postat och om beskrivningen är "barn i bikini" så ser jag det som olämpligt. I synnerhet då du enbart postar i provocerande syfte för att testa gränserna och spela martyr när du blir "orättvist" behandlad.