Forumet - Glad av vin?

Glad av vin?

556 0 16
Hejsan, det kom upp för mig att jag blir glad av vitt vin, eller i alla fall gladare än av öl. Men borde man egentligen bli lika glad av båda?

Det är ju alkohol, än mer i vin till och med.
Jag har förut också tänkt på att det är "skönare" att dricka vin än öl.

Hur kommer det sig egentligen?
Det känns väldigt ologiskt.

Spana också in:

Detta är nog något som de flesta har märkt, att man får olika fylla beroende på vad man dricker trots att alkoholen i sig har samma kemiska uppbyggnad.

Anledningen till det är enligt min forskning ([cool]) följande: man dricker olika drycker olika fort så alkoholen påverkar dig på olika sätt, jämför t.ex en stark drink med fem öl. De har samma totala alkoholmängd men man dricker ölen långsammare. Sedan spelar tillsatser roll, någonting med mycket socker påverkar hur kroppen tar till sig alkohol, och ger även en liten sugarrush som påverkar.

Drycker som t.ex tequila innehåller även "orenheter" eller vad man ska säga, vilket i mitt fall åtminstone leder till en värre baksmälla än t.ex vodka som är mer "rent"
Liebestraum:

Det kanske är så att du tycker mer om vin pga omständigheter, exempelvis att behöva verktyg för att öppna en flaska, dricka ur speciella glas etc. (om du nu gör så)


Tror att oddsen är låga att han gör så, jag satsar nog hellre på baginbox som dricks direkt från tappen. [party]