Forumet - Glasbur för knarkare – bra idé?

Glasbur för knarkare – bra idé?

5899 1 55

Moderaterna i Falköping vill hjälpa stadens missbrukare genom att sätta dem i en glasbur på torget.
– Vi vill skapa en frizon för dem som är beroende av alkohol och narkotika. Tänk dig ett hus som man kan se ut och in i, en plats som är bara deras och där de kan sitta och spela kort och vara hur högljudda de vill, säger Christina Jorméus (M), en av politikerna bakom motionen, till Aftonbladet.

Moderaterna vill att det ska vara okej att dricka och ta droger i glaskuren.
– De dricker ju och tar droger var som helst ändå, säger Jorméus.

Är det en bra idé med en glasbur på torget för missbrukare?

Senast ändrad 19 Jun 2013, 13:24 av André Vifot Haas

Spana också in:


André Vifot Haas: Nej

Skriver som jag skrev på fejjan:
Bara för att det blir en frizon inuti kuren så innebär det inte att det inte blir negativa konsekvenser både i och utanför den.

Får man ens göra såhär i Sverige? Göra en frizon för sådant som enligt lagen inte är tillåtet? Utan tillstånd från t.ex riksdagen eller regeringen?
Att Christiania i Danmark är en frizon (?) har väl inte accepterats av dem som styr i Danmark?
Vill hon skapa ett jävla zoo fast djuren är utbytta mot människor med allvarliga problem eller? Jävla idiot. Hon kan försöka få dessa avbryta sitt farliga beroende, istället för att bli utskrattade.
André Vifot Haas:  Vi vill skapa en frizon för dem som är beroende av alkohol och narkotika. Tänk dig ett hus som man kan se ut och in i, en plats som är bara deras och där de kan sitta och spela kort och vara hur högljudda de vill, säger Christina Jorméus (M), en av politikerna bakom motionen


Kan väl tycka att tanken har sina fördelar men inte i glas och inte så att alla ser allt. Men ett hus i trä typ lite undangömt där dom kan spela kort och ta skydd för vädret kanske vore nåt.

Som vissa har sagt här: Det blir för mycket zoo över hur tanken är nu.