Forumet - Glitch i bibeln

Glitch i bibeln

1271 0 31

Spana också in:


Xisco:
Den sjunde dagen var dock lördag då det var/är sabbatsdagen för judarna. 
Andra moseboken 31:14
“Ni ska hålla sabbaten, den ska vara helig för er. Den som vanhelgar den ska straffas med döden. Var och en som utför något arbete på sabbaten ska utstötas ur sitt folk. Sex dagar får arbete utföras, men på den sjunde dagen är det sabbat, en sabbatsvila helgad åt Herren. Var och en som utför något arbete på sabbatsdagen skall straffas med döden…”

Antog att det var en söndag, men kan väl tyckas vara ganska rått även på lördagar att dödas för att man arbetar. 

Xisco: Va?
Ja?

Proteus: "Syndafallet av Lucas Cranach, en 1500-talsbeskrivning av Edens lustgård, där livets träd syns till vänster och kunskapens träd till höger."
Ja, visst en tavla som försöker få det att framstå som att det var tanken att de står jämte varandra. Hur ofta har du då sett de båda träden gestaltas på detta sätt tex i alla anda historier om eden och äppelsnattaren?

S3ON: fint försök! Hjärta
Ja.

sincan: Nej, men att de står på samma plats, samt att den enes placering är okänd och sedan nämns den ha den andres plats.

Första gången jag ser Livets och Kunskapens träd nämnas är i 1a Moseboken kapitel 2 och vers 9 "Livets träd liksom trädet med kunskap om gott och ont satte han mitt i lustgården."

Står inget om dessa innan, så hur kan det då vara okänt?
Bara för att du och jag står i mitten av en folksamling behöver vi inte vara samma person.