Forumet - Glöm inte mamma!

Glöm inte mamma!

352 0 31

Spana också in:

MissAnox:

Mitt torra resonemang är det att man ej bör reducera kvinnan till modergestalten. Bakslag för jämställdheten[sad]


Men man firar ju bara kvinnan om hon nu är mor, och man själv känner för det. Mammor i sig är ju inget bakslag för jämställdheten. Tycker att fars och mors dag är bra, förtjänar de uppskattning så ska de ha det. Det kan vara svårt för folk att visa sådant spontant annars. Tycker dock inte att man kan räknas som varken mamma eller pappa om man inte är en bra sådan. Det är en titel man förtjänar.
isola:

Det är en titel man förtjänar.


Du missförstår mig. Rollen mor och rollen far är så god som någon annan roll. Synd att könsstrukturer gör föräldrarollen mer perifer för männen (de går miste på en del uppmuntran som förälder, som jag upplever det).

Kvinnan i sin tur känns bekväm att berömma som moder, men däremot tar det mer emot att berömma henne som framgångsrik inom mansdominerade yrken och maktpositioner.

isola:

förtjänar de uppskattning så ska de ha det. Det kan vara svårt för folk att visa sådant spontant annars.


Det kan jag hålla med om, att uppskattning är en bristvara i samhället, men jag vill inte minska mängden uppskattning, utan omfördela den. Frågan är vad man uppskattas för och därmed uppmuntras till som kvinna resp. man. Jag tror att generellt behöver män mer uppskattning som förälder och kvinnor mer uppskattning som yrkesutövare.