Forumet - Glugg mellan framtänderna

Glugg mellan framtänderna

14872 0 21

Spana också in:


kakakaka: Har oxå lit1. Ska fixa, de fyller i gluggen med ngt, tror ej plast men aa så det ser ut som om tänderna e större. 

man får dock bekosta allting sj. Tandläkaren tjatar om att jag inte borde göra drt för att det ser charmigt ut blabla men ska fixa!  3-10 k tror jag.
3-10K? Förvånad Det låter allt för mycket.. Som tur var så fyllde jag i med plast när jag var under 20 år så kostade inget... Men det är enklare utfört än att laga en tand med plast så det låter extremt med 3-10?

Tigerdrottningen: Hela kronor vet jag kostar mellan typ 3-8000 men om man bara ska fylla i med lite plast bör det inte gå på mer än tusenlappen


Xuzkie: 3-10K?
enligt tandläkaren skulle det stå mig dyrt, pga kan vara upp till 10k o minst 3 :S efter att ha googlat så ser jag att det är skitbilligt... han tjatade dock ett helt besök om att jag inte borde för att det ser charmigt ut g o att jag borde jobba på mitt självförtroende ist blabla, han vägrade även skicka remiss dirr utan ville att jag skulle vänta minst 3 månader, lol. ska göra anyways

Xuzkie: 3-10K? Förvånad Det låter allt för mycket..
Skulle gissa på att "förskönande" ingrepp kostar mer än att laga ett hål när man har tandvärk. Synd och skam för den svenska "sjukvården" att inte alla tandläkarbesök bara kunde bekostas med en patientavgift typ när man går till vårdcentral. 150 - 200 kronor vore en lämplig summa per besök upp till högkostnadsskyddet.

ghostwriter:
Skulle gissa på att "förskönande" ingrepp kostar mer än att laga ett hål när man har tandvärk. Synd och skam för den svenska "sjukvården" att inte alla tandläkarbesök bara kunde bekostas med en patientavgift typ när man går till vårdcentral. 150 - 200 kronor vore en lämplig summa per besök upp till högkostnadsskyddet.
Exakt. Det är sådant som skattepengar borde främst gå till. Själv så har jag usla tänder då de sitter för tätt så har inte kunnat komma åt att borsta eller tandtråd på typ 7 år så de är inte för fina... Men de vägrar att göra något. Sedan när man fyller 20 efter december så lär de väl vilja fixa det då de tjänar kosingen på sådana ingrepp.
   Dock så låter 3-8 tusen extremt mycket för just att fylla i mellan två tänder. När jag gjorde det så tog det kanske bara 15 minuter.

Xuzkie: Exakt. Det är sådant som skattepengar borde främst gå till. Själv så har jag usla tänder då de sitter för tätt så har inte kunnat komma åt att borsta eller tandtråd på typ 7 år så de är inte för fina... Men de vägrar att göra något. Sedan när man fyller 20 efter december så lär de väl vilja fixa det då de tjänar kosingen på sådana ingrepp.
Jag tycker iof inte att du har "usla" tänder bara för att tänderna sitter för tätt. Jag har samma "problem" som du dvs att tänderna sitter supertätt och har därför aldrig kunnat varken använda tandtråd och självfallet inte kunnat borsta "mellan" tänderna. Men om man har lätt för att få hål eller inte tror jag beror på andra faktorer. Jag har ett annat problem - TANDSTEN! Som bara bildas på mindre än en vecka. Helst ska jag gå och ta bort tandstenen minst två gånger per år... helst var fjärde månad. Men jag skiter i det. Har faktiskt upptäckt att tandstenen samtidigt skyddar tänderna mot karies. Nu har jag dessutom fyllt 20 år sedan flera år tillbaka så nu är det ju en rent ekonomisk fråga för min del.


Xuzkie: Dock så låter 3-8 tusen extremt mycket för just att fylla i mellan två tänder. När jag gjorde det så tog det kanske bara 15 minuter.
Hyfsad timpeng!  Rullar ögonen