Forumet - GMU - Era tankar och åsikter!

GMU - Era tankar och åsikter!

525 1 8
Yooo UM, allt väl?

Det kom upp en tanke i huvudet på mig för typ 20minuter sedan när jag insåg att jag kanske blir arbetslös i slutet av september igen. Tänker aldrig i helvete sitta hemma hos morsan igen och ha blomvattning som dagens höjdpunkt på schemat (haters gonna hate) som jag gjorde förra arbetslösa perioden.......

SÅ. Tänkte på GMU.

Tänker att det kanske är rätt bra att vara borta 90dagar på annan ort och få lite ordrar om ett och annat. Kolla hur bra man egentligen klarar sig i pressad situationer när man ska ut med karta i den mörka natten och försöka stila upp ett någorlunda vettigt vindskydd.

Någon som gjort detta? Vad har ni för tankar kring ämnet?

Nog för att det blivit ett par donken-besök sedan man slutade med idrott, men tror ej fysiktestet är så jävla svårt, ska nog kunne hinna träna upp mig till deras lägstanivå relativt snabbt iaf (2-3mån), men mer konceptet kring allt jag lurar över.

Själv har jag fan typ ingen aning, kom på detta nyss å därför vill jag ha lite idéer att bolla med då spontanitet inte är mitt vassaste kort.


Ha en fin kvällning!
Jag gjorde GMUn förra hösten (mitten av augusti till början av november) och jag ångrar det inte en enda sekund! 

På månader vi var där utvecklades varenda en otroligt mycket både personlighetsmässigt och fysiskt. Plutonen på 30 killar och tjejer vart otroligt snabbt väldigt sammansvetsande, det är självklart väldigt utmanande vissa gånger men med bra inställning och tillsammans med resten klarar man det.
Utan sammanhållningen går det inte, alla eller ingen helt enkelt! :)

Så helt enkelt, tänkt över det men känns det rätt så kör, du kommer inte ångra det. De sakerna man får vara med om finns ingen annanstans.

Kolla bara upp var du vill göra inom försvaret efter genomför gmu och vilken omgång du ska söka för att komma in på just det, självklart kan man gå vad som helst och sen söka vilken befattning som helst efteråt om man ångrar sig men söker man den befattning man vill ha redan vid intagningen till GMUn så har man också en 100% klar plats inom det direkt efteråt, söker man om befattningen efteråt har de som gått den GMUn såklart förtur.

har du frågor så svarar jag gärna på det jag kan :)

Spana också in:

Haha, så mycket roliga fördomar folk uppenbarligen har Rodnar  Självklart finns det militärt intresserade personer som gör GMUn, som om det skulle vara en nackdel(inte det samma som "nazist", bör kanske läsa på kring försvarsmaktens värdegrundRodnar)

http://www.forsvarsmakten.se/sv/om-myndigheten/vara-varderingar/var-vardegrund/

, men de allra flesta jag gjorde det tillsammans med var helt vanliga människor utan någon som helst koppling till någonting militärt tidigare.(Som mig själv)
Dessutom är en stor del utav antagningsprövningarna ett psykologiskt test tillsammans med en psykolog för att avgöra lämplighet, psykologen gör också en säkerhetsprövning åt Underrättelse- och säkerhetstjänsten. Minsta svaj där och du får åka hem, när jag sökta var det 25.000 personer som ansökt, 10.000-15.000 fick komma på tester och 5.000 kom in så det är inte bara att knacka på och kliva in för vem eller vad som helstGladTumme upp