Forumet - Godwins lag: När folk jämför med Hitler

Godwins lag: När folk jämför med Hitler

1463 0 22
Jag är så trött och ledsen att folk jämför hemskheter med Hitler och Nazityskland.

Det är som att människor inte förstår att destruktivitet finns på en skala, och där är organiserad förföljelse och massmord av en industriell nation en av de värsta saker som har inträffat i historien.

Det blir att bagatellisera vad som hände där om man ens ser brott som en civilperson kan göra som likvärdigt. Så som seriemord, grov våldtäkt eller ens sex med små flickor och pojkar.

Allt det säger mig är att man bedömer hur destruktivt något är beroende på hur det känns av en utomstående, och det har jag ingen respekt för alls.

Vad tycker ni?

Spana också in:

pot, ceaușescu, samtliga ryska och sovjetiska ledare, samtliga kinesiska ledare före och efter revolutionen, chakridynastin, japanska kejserliga familjen, har alla precis som hitler, tillfogat både sin egen och andra staters befolkning stort lidande.

Okunskap är källa till mycket, både på gott och ont. Men det är mänskligt att skapa en bild utifrån starkt begränsade fakta och sedan extrapolera en uppfattning som man sedan försvarar med livet. För det är enklare än att omvärdera sin ståndpunkt och åter igen samla bilder och få fram en ny uppfattning.
kulturmarxisten:

Menar du att det är den relevanta frågan man bör ställa sig? Vart är kopplingen mellan en mustasch och destruktivitet menar du?


Män med mustasch är överrepresenterade i avdelningen farliga ledare, jag är lite tveksam till huruvida sverige kanske har för många mustaschprydda män på våra gator idag. Sedan försöker media hela tiden mata oss med en massa propaganda där mustaschfolket skall ses som mysiga farbröder, tv4film sänder filmer med Hasse Alfredsson tex. Alltså jag är inte mustaschrasist heller, jag känner en med mustasch faktiskt men det har gått lite för långt.
dazed:

Män med mustasch är överrepresenterade i avdelningen farliga ledare, jag är lite tveksam till huruvida sverige kanske har för många mustaschprydda män på våra gator idag.


Det är vita män med!!! [mad]

dazed:

Sedan försöker media hela tiden mata oss med en massa propaganda där mustaschfolket skall ses som mysiga farbröder, tv4film sänder filmer med Hasse Alfredsson tex.


Tror du jag bryr mig om media? Jag kollar inte ens på TV!!!

dazed:

Alltså jag är inte mustaschrasist heller, jag känner en med mustasch faktiskt men det har gått lite för långt.


DET FINNS INGET SOM HETER MUSTACHRASSISM!!! Det är som om man kan vara rassist för långt eller kort hår, fattar du hur puckat det är? Du bör ta begreppet rasism med större allvar än att använda det såhär nonchalant!
kulturmarxisten:

DET FINNS INGET SOM HETER MUSTACHRASSISM!!! Det är som om man kan vara rassist för långt eller kort hår, fattar du hur puckat det är? Du bör ta begreppet rasism med större allvar än att använda det såhär nonchalant!


Men lol spänn av, tror du skadar något slags kamp mot rasism nu bra mycket mer än vad jag gör, om vi nu låtsas att det här betyder något.