Forumet - Gödsla växter med eget producerat ? [crazy]

Gödsla växter med eget producerat ? [crazy]

1017 0 17
Tillverka pudrett hemma.. voj voj, hoppas du varken har luktsinne eller grannar.

Kör på ren urin istället, urin innehåller normalt omkring 5 gram kväve, 1 gram fosfor och drygt 2 gram kalium per liter. Olika växter kräver olika mycket gödning och fosfor och kalium koncentrationen blir i urin för låg. Kväve halten är däremot fullt tillräcklig för att göra nytta.

Men som alla som varit på landet om sommaren vet som luktar det för jävligt, så gör det inte.

Spana också in:

tycker inte det är vidrigt, men jag kan komma på två problem:

för det första smälter inte din mage vissa av fröna du får i dig. du kan därför få oväntade plantor i din trädgård, som tomater och paprikor. inte nödvändigtvis något dåligt, men ha det i åtanke.

vidare får du, om du äter kött och speciellt fisk, i dig mycket mer tungmetaller än vad växtätande djur får. jag vet inte hur mycket som kommer ut igen via avföringen, men det finns en risk att koncentrationen hos dina grödor blir högre än om du gödslar med annat.

annars: kör på. fan bryr jag mig, inte som om jag kommer äta vad du sår.
stomacho:

eller är det bara att köra?


såvida du inte tänker kompostera gödslet (vilket bryter ned smittämnen i din avföring, samt de frön dzjugasj nämnde ovan) innan det används är det risk att den som äter grödan, eller hanterar gödslet, blir sjuk.

det är tidskrävande att få till en kompostodling, och eftersom du redan har inskaffat jorden (och kanske annat?) tror jag inte det är aktuellt. köp en säck gödsel istället.