Forumet - Gömda

Gömda

618 0 25

Spana också in:

Ja, hela den där grejen är så sjuk. De har ju hittat journaler och grejer som tyder på att allt inte stämmer..den mannen som förföljer henne i boken är t.ex inte henens senaste man, utan en som hon hade innan, eller hur var det?[confused]

Jag tycker också att det är dåligt..har alltid tyckt att de där böckerna är så viktiga liksom. För att alla ska fatta hur det ligger till, nu känns det ju ltie värdelöst ifall allt är omgjort bara för att dte ska bli en bättre story. Nån som läst den senaste; "Emma" föresten? Det händer så sjukt mkt tragiskt i den att man funderar på hur det är med sanningen där med..
EnsamFlickaVärlden:

favoritböcker i åratal


Varför är den inte det längre?
Hur kan denna oerhört lilla detalj, som dessutom existerat länge i bland annat filmbranschen, göra att hela boken blir dålig?

En av världens mest mytomspunna filmer, motorsågsmassakern är baserad på en sann berättelse. Att den sedan är väldigt långt ifrån sanningen, spelar det någon roll? upplevelsen som den ger är ändå den samma. Varför är det då annorlunda med boken gömda?

Nej det här är bara så sverige och allt vad det innebär.

Aftonbladet får något att skriva om i 50sidor de kommande dagarna.
Sveriges bloggare får något att avbeta i ett inlägg.
De andra författarna får något att klaga på, och söka den där extra minuten i rampljuset.

Seriöst, blir man så förfärad som uppenbarligen alla har blivit av detta, så ska man nog överväga att endast lösa korsord.
Tycker det verkar fånigt. Jag är inte insatt alls i vad det är frågan om och har inte heller läst boken, men efter att ha läst tråden och pratat om det med min mamma så har jag väl ett litet hum om det i alla fall.

Förstår inte uppståndelsen. Vad jag förstått så ska boken vara verklighetsbaserad, vilket den säkert även är. Det finns garanterat delar av den som har hänt i verkligheten, och det finns säkerligen påhittade delar. DET ÄR EN BOK.

Bara för att den är verklighetsbaserad finns det inget som säger att allt stämmer till punkt och pricka. Tror ni att verklighetsbaserade filmer är helt sanna? Det är de inte.
"Verklighetsbaserad" är ett mycket diffust uttryck egentligt, man kan blanda mycket verkliga händelser i en bok/film som i verkligheten inte är relaterade, och fortfarande kalla den verklighetsbaserad, för delar av den är ju sanna.

Tycker det är töntigt, det är en bok, tror ni blint på allt som står i den så är ni dumma. [no-no]
positively:

Om någon är intresserad så har Monika Antonsson, hon som har skrivit boken Sanningen om Gömda där just sanningen om Gömda berättas, en blogg;


om du har läst hennes bok så ser du ganska fort att den inte häller stämmer så bra med verkligheten

Blade Runner:

Jan Guillou gör i sin förtalsbok "Ondskan"


till Guillous försvar kan jag ju tillägga att han after ett tag ändrade sig och sa att det var "hans tolkning" och det behöver ju inte vara han som är erik