Forumet - Gör footern responsiv

Gör footern responsiv

1010 0 4
Hej hå,
är det någon som är duktig på CSS och HTML och allt där till. Håller på att koda min super secret blogg (skoja den är inte hemlig förutom på UM Rullar ögonen). Hur som helst så har jag lyckats skaffa mig en responsiv header till bloggen och nu vill jag ha en footer också och har ett bloggtips jag använt förut men det är ju inte responsivt och jag kan inte göra om den självvvv.

Här är det: http://sannasrum.blogg.se/bloggtips/2013/january/gor-en-footer-med-inbyggd-meny-langst-ner-i-bloggen.html
Är det någon som vet hur jag gör för att den ska vara repsonsiv?
Att innehållet i footern håller sig centrerat men beroende på storleken på skärmen så minskar/ökar bredden på footern så det inte blir sådär glappt och fult som det är på bloggen just nu om man har större upplösning på skärmen än 1280x800. 

Ni får cyberkramar om ni hjälper <33

HeyIJustMeetYou: Jag designade några bloggar när jag var en liten flicka, så är proffs.
Men jag tror du kan typ ha förstört din blogg lite med dessa koder. 
Men det är väll bara att gå in och ända storleken...
Haha nej det är inga problem med bloggen. Jag vet att koderna ser jävligt tveksamma ut eftersom de är kodat med så mkt negativ margin men nej footern har det inte varit några problem med. Men eftersom den endast anpassas efter min dator så vill jag göra om det.

MarcusKing: Man ska inte anpassa sin hemsida efter sin egen skärm. Testa i css och skriv #footer { background-color:#000; bottom:0px; position:relative; height:50px: }
Tack, har provat detta innan och provat det igen. Lägger <div id="footer"></div> utanför wrappern men inom bodyn för att den ska sträcka sig över hela skärmen och nu är den responsiv men har placerat sig ovanför content (även fast den ligger under och utanför content i html). Så den ligger liksom under headern gaaah så frustrerande.

Spana också in:

Ok den ligger ovanpå content och wrapper men under header eftersom min header ligger utanför wrapper (full-screen header). Hur ska jag kunna trycka ner den under wrappern utan att placera den i wrappern? Eller kan jag lägga den i wrappern och få den flyta utanför wrappern??? 

blir gaaaalen haha önskar jag kunde hitta ngt forum just för hemsidor och blogguppbygge som är på svenska :(