Forumet - gör jag nått kriminellt nu?

gör jag nått kriminellt nu?

1696 0 16
Hej! Eftersom jag inte får nån inkomst så får jag nu försörjningsstöd pga en del anledningar. Hur som haver. Jag får ca 5000 kronor varje månad...jag kan inte ta ut nå kontoutdrag på maskinen, det är typ ett rött streck för...Men ändå så kan jag ta ut pengar? Idag tog jag ut 9000 kronor...alltså 4000 kronor mer än vad jag ska. Sedan tog jag ut en hundralapp.."nu kan jag ju ta ut hur mycket pengar som helst!!" Fast sedan tänkte jag...tänk ifall det har gått nått fel i handelsbankens system? Och att jag typ stjäl deras pengar eller nått...jag kan inte ekonomi. ALLS. Det här har aldrig hänt mig förut. Och jag har prövat det här på flera maskiner, att försöka få kontoutdrag men det går inte. Är jag ute och cyklar nu eller...är det nån som vet vad problemet är? 
Är bara rädd för att jag kanske gjort något kriminellt. Inte vågar jag gå in i banken för då kanske det kommer in poliser och allt...nu låter jag dum kanske. 
Men ja..tacksam för svar. 

Spana också in:

oklart varför du kan ta ut så mycket mer, man brukar inte kunna övertrassera kontot så pass mycket

kanske har du mer pengar? har du inte en internetbank du kan kolla hur mycket du har?

hur som haver eftersom du går på försörjningsstöd kommer ju soc ta minus 4000 kr på din nästa månadsinkomst eftersom du nu har överskott av pengar

ta reda på anledningen till att du kunde ta ut mer, om det har blivit fel gör du nog mest rätt i att låta pengarna vara så du får soc som vanligt nästa månad. det kan vara så att de fört över för mycket.

vikingen: Jag hade nog fan dragit en halloweenmask över huvudet och tagit ut så mycket som det varit möjligt ända tills kortet sagt stopp och sedan omg ringt och spärrat kortet och sagt att jag troligen förlorade det igår men inte upptäckte det förrän idag. 
Men ifall de kommer veta att det är jag tillslut så kommer jag att åka in ju....vill jag inte. 

helael: Är bara rädd för att jag kanske gjort något kriminellt.
Vill minnas att det står i de papper du skrivit under när du fick ditt internetkonto och bankkort att det är din skyldighet att inte handla för mer och/eller göra mer direktuttag än vad som finns på ditt konto.

Kriminellt? Nej! Däremot kan du åka på en straffavgift av din bank vars ränta ligger betydligt över den ränta du har på dina sparade pengar idag. Tar du bara ut några tusenlappar mer än vad som finns på ditt konto dvs du får ett underskott på några tusenlappar så händer inget. Tar du däremot ut över ett basbelopp (44.500 kronor) så kan du nog förvänta dig att banken gör polisanmälan. Är du sedan under 18 år så är jag tveksam till att det går till åtal. Däremot kan dina föräldrar bli betalningsansvariga.