Forumet - Gör om chatten till en IRC-klient

Gör om chatten till en IRC-klient

581 0 16
Chatten fungerar ju som bekant sporadiskt för vissa, och aldrig för andra. Så varför inte bara göra om den till en IRC-klient? Det går ju t.o.m. att använda färdiga, gratis klienter med öppen källkod som ni kan anpassa så att man automatiskt ansluter till den kanal ni vill, med samma användarnamn som man har på UM.

Det vore så mycket smidigare. Speciellt om man kunde använda andra klienter än den webbaserade för att ansluta till chatten.

Spana också in:

enhimmelskdrog:

fattar inte vad det innebär.


Det innebär att chatten inte går ned på knä varje gång deras servrar blir lite svettiga, utan att man kan dela upp bördan på ett flertal olika servrar. Men det är inte det viktigaste, utan det är att man inte skulle behöva använda den befintliga chatten, som t.o.m. Danling själv sagt är en enda stor bugg. Man skulle istället kunna använda sig av en klient som är stabil och har utvecklats och testats av hundratals människor.

Med andra ord, man slipper fail och AIDS.
Tyrael:

Du menar ett lösenord vem som helst kan ge till vem som helst? [confused]


Varför kan man inte autensiera sig mot Youmeets server precis som du gör i forumet, och så länge du är inloggad där så kan ett lösenord skickas med i sessionskakan och sedan användas vid autensiering mot IRC-servern. Således behöver man aldrig direkt ge ut lösenordet till användarna, även om de mer tekniskt lagda användarna säkert kan plocka ut det ur kakan.

Tyrael:

Trodde att man stänger av en användare per användarnamn på chatten?


Jo, men samma sak fungerar ju med en IRC-server. Du autensierar dig mot Youmeets server precis som vid inloggning i forumet. Du tilldelas då en sessionskaka. I sessionskakan får du sedan det lösenord du behöver för att ansluta till IRC-servern, samt den rank du ska ha i kanalen. Har man blivit bannad så sätts helt enkelt ranken till vad som nu är lämpligt. Jag är ingen expert på IRC precis, men det verkar relativt enkelt att ordna.