Forumet - göra slut med 1 vän

göra slut med 1 vän

3828 1 20
jag har en gammal barndomsvän som jag till och från umgåtts med i olika perioder av mitt liv. hon är en jättetrevlig, härligt positiv människa, men senaste året har jag känt att vi inte har så mycket gemensamt längre så jag har försökt låta det rinna ut i sanden bara. det har inte funkat och jag känner att det börjar bli aktuellt att helt rättfram göra slut, för så som vi håller på nu är jobbigt för mig och säkerligen jobbigt för henne. vad har ni för erfarenheter av detta? har ni behövt göra slut med en vän av det skälet att ni vill lägga ner mer tid på de vänner som ni får ut mer av?

Spana också in:

Har inte varit i exakt den situationen, men lite liknande. Tycker absolut du kan "göra slut" med henne. Om du inte känner att ni ger varandra något och inte trivs tillsammans så är det ingen idé att fortsätta umgås bara för att. 
Vet ju inte hur er relation ser ut, men en början kan ju vara att prata lite om att ni växt ifrån varandra och höra om hon också upplever det. Att det är sådant som händer och inte är någons fel.
Har bara varit med om att vänskapsrelationer runnit ut i sanden för att båda parter bara hört av sig i mindre utsträckning. Tror man inte ska "dumpa" vänner om man inte är helt säker på att man inte vill umgås mer med dem iaf. Har du provat att prata med henne om att ni glidit ifrån varandra? tänker att man kanske gemensamt kan komma fram till något då.

Zymba: Är i ungefär samma situation... Känns omöjligt


XMinGrönaLampaÄrDödX: Har inte varit i exakt den situationen, men lite liknande. Tycker absolut du kan "göra slut" med henne. Om du inte känner att ni ger varandra något och inte trivs tillsammans så är det ingen idé att fortsätta umgås bara för att. 
Vet ju inte hur er relation ser ut, men en början kan ju vara att prata lite om att ni växt ifrån varandra och höra om hon också upplever det. Att det är sådant som händer och inte är någons fel.


Blivande_japan: Har bara varit med om att vänskapsrelationer runnit ut i sanden för att båda parter bara hört av sig i mindre utsträckning. Tror man inte ska "dumpa" vänner om man inte är helt säker på att man inte vill umgås mer med dem iaf. Har du provat att prata med henne om att ni glidit ifrån varandra? tänker att man kanske gemensamt kan komma fram till något då.


nubbie: Nja, hon skrev väl att hon trodde kompisen också tyckte att det som pågår mellan dem är jobbigt. Inte nödvändigtvis att även hon vill sluta umgås. 

Vilket förövrigt kanske är en ännu större anledning till att det kan vara bra att prata med varandra.
att göra slut är så definitivt, tänker på att vrf ska man stänga igen dörrar och bränna broar över en sån sak som "vi har inte så mkt gemensamt". för jag tror att det kan ändras till att vi har mkt gemensamt igen. därför tänkte jag först att jag bara skulle låta relationen rinna ut i sanden...

senaste halvåret så har hon varit den som hört av sig och tagit initiativ till att ses - och jag har gjort det svårare för mig själv för att jag har gått med på det. jag tror inte alls att hon känner av det här jag uttrycker nu, för när vi ses så har det trevligt. men det är allt, iaf för mig. jag vet inte vad hon ser i våra möten riktigt. vi har aldrig riktigt stått nära varandra, möjligtvis på dagis? lågstadiet? hur nära mna nu står varandra då... tror därför inte att hon upplever att vi glidit ifrån varandra, utan jag tror att det som driver henne nu är att hon har en sorts önskan om att få komma närmare mig. kanske hålla fast vid någon som på ngt vis varit med i hela ens liv på ett hörn, jag?

vad jag än försöker formulera i min skalle så låter det bara fel. ibland så känner man bara att man vill mycket hellre träffa andra vänner, som man har mer gemensamt med/ får mer utbyte av?

det är svårt detta! Ledsen och läskigt Ledsen