Forumet - Göran Hägglund (KD) avgår som partiledare

Göran Hägglund (KD) avgår som partiledare

5767 0 52
Efter elva år som partiledare för Kristdemokraterna har nu Göran Hägglund lämnat posten. Vem tror ni tar över? Tycker ni att han har gjort ett bra jobb? Spelar det nån roll att han byts ut? Hur kan det påverka partiet eller Allianssamarbetet?

goran-hagglund-1982-jpg
Bild på en ung Göran Hägglund
Senast ändrad 29 Jan 2015, 12:18 av Zymba
Själv tycker jag det är lite tråkigt faktiskt. Trots att vi står på helt olika sidor rent politiskt så tycker jag att Göran Hägglund har varit en skicklig retoriker, lugn och saklig debattör och faktiskt ganska rolig. Många andra politiker har sagt att just Göran Hägglund är en av de roligaste och trevligaste partiledarna, och det har jag också märkt av.

Spana också in:

Det känns som att Göran Hägglund har fyllt en funktion som en nedkylare av gubbreaktionära och radikalkonservativ ungdom i sitt parti. Blir intressant att se vad som nu händer, det känns inte orimligt att tänka (tro?) att Kristdemokraterna gör en tydlig högergir efter de Hägglundska mellanmjölksåren. Kommer detta att bidra till alliansens sönderfall? Kommer Janne B att inspireras? Kommer Ebba Busch att träda fram som en svensk Sarah Palin? 
Intressanta dagar framför oss.