Forumet - Golf VR6 för sänkt ?

Golf VR6 för sänkt ?

242 0 21
Hej, jag var o kollade på en bil tidigare idag men när jag testkörde den en sväng så hörde jag ett knarrande ljud och det lät som att nånting låg emot framhjulen när man svängde och bromsade, hördes även när man bara körde rakt fram. Ägaren trodde det berodde på att den var för sänkt, kan det vara orsaken ? Hur sänkt den var visste han inte men den var sänkt ganska mycket.
Fastnade direkt för den här bilen [crazy] men det är ju lite surt att det ska vara missljud [sad]
Någon bilkunnig som kan hjälpa till [cheers] ?

Spana också in:

pörr40:

man ska ju klara fartgupp också


Precis [bigcheers]
nejmen är det någon som har nån aning om vad det kan vara för fel ?
Vill ju helst inte köpa den och sen är det en jävla massa man måste fixa för att få bort det, är inte så kunnig på bilar heller.
Om det är sänkningen så kostar ett nytt stötdämparkit ca 5800kr till den, och ekonomin är ganska begränsad.
Cepan91:

Men jag skiter i den bilen nu, kollar på en GTI nu istället [crazy]


Förbrukningen är nog det du behöver oroa dig minst för... Delar och försäkring är mycket tråkigare. Om du ska ha råd så får du ställa och försäkra bilen på farsan eller liknande.
(exempelvis Min bil kostar 10 papp om året bara i skatt och försäkring dvs utan att ha rullat en enda meter. Och då står den på min farsa och är halvförsäkrad i näst billigaste försäkringsbolaget... Bilen är från -91 tål att läggas till. Sen tillkommer soppa, delar, service, besiktning mm.)

Med andra ord: Bil är absolut inte ekonomiskt försvarbart när man är under 25 men det är så otroligt skönt och befriande att det är nästan värt det![cheers]

Tänk även på att GTI och VR6 är "top of the line" modeller vilket automatiskt gör dom exklusivare, snabbare och därmed dyrare att försäkra samt att dom har många unika delar som inte vanliga VW har (delarna blir dyrare och svåra att få tag i).

*Förlåt för uppsatsen, var tvungen att skriva av mig lite[crazy]*
Med detta sagt, Lycka till och bli inte deprimerad nu! Klart man ska ha bil, men tänk först, köp sen! Gör inte samma fel som jag[crazy]
^^. Vet hur det är, satt själv i den sitsen och drägglade. Det tog ett tag innan jag öppnade ögonen. Så nu varnar jag andra =P
Mitt stora problem är att trots att min bil är dyr så älskar jag den, jag har fastnat så hårt. Det är en silver BMW 735ia E32 för övrigt. Dvs en riktigt lyxig autobahnkryssare^^.

En GTI kan nog aldrig vara så pass dyr som min att äga men jag kan glädjas åt att 535an har samma motor och drivlina som min vilket gör att det faktiskt inte är omöjligt att få tag i delar för rimlig peng.
Vill du ha en bil som inte är alltför tråkig och inte alltför dyr så kika på typ Ford Sierra (bakhjulsdrift^^) eller en äldre GTI kanske?
Lycka till!

Mvh Daniel
_Danne_:

Vill du ha en bil som inte är alltför tråkig och inte alltför dyr så kika på typ Ford Sierra (bakhjulsdrift^^) eller en äldre GTI kanske?
Lycka till!


GTI kostar fortfarande okristet mycket att försäkra. Just bara för att det är en gti som egentligen inte är så jävla speciell. Eller ja, det är ju runt 50 hästar mer i GTIn men det finns ju värdare bilar.
Samuraj:

GTI kostar fortfarande okristet mycket att försäkra. Just bara för att det är en gti som egentligen inte är så jävla speciell. Eller ja, det är ju runt 50 hästar mer i GTIn men det finns ju värdare bilar.


Jaa, fast de äldre Gti:erna är betydligt billigare än typ golf 5. Sen som sagt, såfort man har en "top of the line" modell så blir man äten av försärkingsnissarna. Bättre ha en trimmad vanlig golf eller ännu bättre, en vanlig golf med GTI-motor[y]. Trimm for life =)