Forumet - Gotlands universitet

Gotlands universitet

262 1 10
Jao. Högskolan på Gotland. Hemskt trevligt läroverk skulle jag vilja påstå, även om det för tillfället är en aning virrigt då de håller på att gå ihop med Uppsala Universitet.

Visby är en sjukt nice stad att plugga i om man är ok med att bo på en ö.

Vilket ämne är det du är intresserad av? Har inte så bra koll på vart enskilt program men några i alla fall.
Åh vad kul, jag var faktiskt inte helt säker på att få något svar :p Men det är skönt att höra att det är så trevligt som jag tänkt mig, har varit i Visby ungefär 5 gånger och hoppades att skolan skulle vara samma som staden.
Har du koll på det med Uppsala universitet? Jag såg det på hemsidan men hängde inte riktigt med på vad de skulle göra.

Jag ska gå (förutsatt att jag kommer in såklart) på arkeologiprogrammet.
Vad läser du?

Spana också in:

Skogsmullen:

Har du koll på det med Uppsala universitet? Jag såg det på hemsidan men hängde inte riktigt med på vad de skulle göra.


Högskolan ska bli en del av Uppsala universitet helt enkelt. Så det kommer inte längre vara självständigt. "Uppsala universitet - Campus Visby" eller nåt sånt blir det väl. Den största skillnaden är väl att det kommer stå Uppsala uni på examensbevis osv. Vissa förändringar sker inom de olika programmen också men inget superomvälvande såvitt jag vet.

Okej, har hört mest positivt om arkeologiprogrammet. Studenterna som pluggat det verkar överlag nöjda, har sällan hört dem klaga över något specifikt, och då har jag ändå suttit med i studentkåren etc.

Jag pluggade speldesign och grafik.
Aha så mest pappersexercis då med andra ord.
Är det många elever som går på skolan? Eller rättare sagt borde jag nog fråga, har man hyfsat god chans att komma in eller får man slåss med 200 andra ansökande? Förstår om du inte kan svaret på den frågan :p

Okej är det ett roligt program?
Jag var nere nu innan jul och såg en massa killar i 20-års åldern ute på en fredag, kunde först inte förstå vad alla människorna kom ifrån innan jag insåg att skolan har ganska mycket datorinriktade program.
Skogsmullen:

Är det många elever som går på skolan?


Hm, tror det är runt en 1000 pers som går på själva campus, sen vet jag att de har en hel del distansstudenter, förmodligen fler än campusstudenterna, men är osäker på siffrorna där.Skogsmullen:

har man hyfsat god chans att komma in eller får man slåss med 200 andra ansökande?


Har tyvärr ingen koll på detta [sad]

Skogsmullen:

Okej är det ett roligt program?


Hehe, ja definitivt. Det är dock det program som genomgår flest förändringar för tillfället, både i och med sammanslagningen och en omdesign av kursupplägget. Går dock en hel del tjejer där nu också faktiskt [wink]
Miceparade:

Hm, tror det är runt en 1000 pers som går på själva campus, sen vet jag att de har en hel del distansstudenter, förmodligen fler än campusstudenterna, men är osäker på siffrorna där. Har tyvärr ingen koll på detta


Okej men det är inte så farligt, ungefär samma som de gymnasiumet jag gick på.

Miceparade:

Hehe, ja definitivt. Det är dock det program som genomgår flest förändringar för tillfället, både i och med sammanslagningen och en omdesign av kursupplägget. Går dock en hel del tjejer där nu också faktiskt


Osis med andra ord. Förhoppningsvis blir de väl klara ganska fort och ännu hellre att det blir bra också :)

Tack så mycket för alla svar! :)