Forumet - gränser inom förhållanden.

gränser inom förhållanden.

1014 1 18
Hejsan allihopa. Ville bara veta lite kring era åsikter om vart just gränserna inom förhållanden borde finnas. Vad tycker ni man bör få göra och inte göra inom förhållanden? ska man få ge andra killar/tjejer komplimanger utan att det ska bli något problem inom förhållanden? Hur ser du på just din relation till din partner? Rullar ögonen
det där är väl så väldigt individuellt men min tumregel är att det jag vill kunna göra i mitt liv ska också min partner få göra. det vill säga, om jag vill ha kompisar av det motsatta könet kan jag inte komma och säga att min tjej inte ska få ha det.

iofs så tycker jag att om man går in i ett förhållande med en massa begränsningar på sig själv och sin partner så är man inte redo för ett förhållande till att börja med utan bör jobba på sig själv innan man rör upp någon annans liv med svartsjukeproblematik.

Spana också in:

Jag har en rätt så öppen och liberal syn på relationer, och är inte alls intresserad av de "typiska" relationerna. Jag kräver bara tre saker av en person, ärlighet, respekt och att man kan hålla saker mellan oss för sig själv. Sedan så får man göra vad man vill, inklusive att ha sex med andra människor. Monogama relationer är inte för mig. 
En relation för mig innebär att man är monogam, så inga kyssar/hångel/sex med personer utanför relationen. En relation är även att man är ett team, inte två människor som inte klarar av att vara ensamma - vill ha egentid och förväntar sig att hon också vill ha det. 

(Sedan har jag andra gränser, men de tror jag inte kommer upp i och med att jag inte kommer att inleda en relation med en sådan person. Narkotika är no-no etc.). 

agnesberg:
om du fick bestämma hur ditt förhållande skulle se ut, hur hade du gjort då? Söt
Well svårt. Att kunna ensidigt bestämma inom en förhållande är ju bara ett teoretiskt sammanhang. Det skulle inte alltid fungera i ett verkligt förhållande. 
Men typ att det fungerar helt enkelt. Det behöver inte vara helt perfekt. För ju mer smått operfekhet man hittar inom förhållande, så kryddas förhållanden till. Så länge det inte blir ett allt för stort problem förstås.