Forumet - Grafikkort - bra, dåligt?

Grafikkort - bra, dåligt?

488 1 14

Xuzkie: Ja, det bör det verkligen klara av. Om nu ditt grafikkort skall klara av att köra World of Warcraft ifrån början så skall det klara av Spotify och webbläsare också.
"Brukar" eller brukade rättare sagt ha igång World of Warcraft, Spotify, Youtube och lite annat skit samtidigt men ibland fick jag bluescreen av det. Är lite smått orolig över grafikkortet bara.

Spana också in:


Xuzkie: Haha Glad

Det är då något som blir för ansträngt i datorn. Kika så att det inte är allt för varmt i burken och att alla prylar får tillräckligt mycket svalkig temperatur.

Blir det bara när du har igång "mycket"?
Datorn är i stort sett alltid sval, men det skadar ju inte att ta en liten titt på're. Är ingen mästare på att ta bort damm från fläktarna heller. Kan det på något vis vara bidragande? Har för mig att det täpper till någonting med kylare och grafikkort.

Japp!
Finns inte så mycket annat än att någon del blir allt för ansträngd och kraschar. Tänkte att det är något strul i "mjukvara" men det borde verkligen inte slå ut hela datorn.

Damm kan ställa till det, men ovanligt att dammet gör något utöver att hålla värmen. Och det var svalt så kan/bör ej vara det. Skulle satsa på en del som blir för överansträngt.
      Är det nya delar/dator eller gamla/gammal?

Finns olika sätt att minska påfrestningen men måste veta vad det är för del i sådana fall. Inte helt klart att det är det, men mest troligt.
Låter inte som grafikkortet. 

Kan bland annat vara överhettning, skadad disk, skadat RAM-minne eller antagligen också CPU eller mobo som är på väg att ge upp (dock inte lika sannolikt i så fall). 

För att rensa damm är det bästa tryckluft på burk, finns att beställa eller köpa på t.ex. Kell & Co. Sen så är det bara att öppna upp och blåsa på fläktar och övriga ställen du hittar damm. 

För att kolla temperaturer skulle jag rekommendera HWMonitor. Du kan testa starta upp sakerna du har igång och hålla koll på temperaturerna samtidigt. Om processor och GPU håller sig under 80 grader celsius bör det inte vara någon akut fara. 

Finns en del program för att testa RAM, men är tyvärr inte tillräckligt insatt där för att rekommendera något.