Forumet - Gratis preventivmedel till ungdomar?

Gratis preventivmedel till ungdomar?

1615 0 16
Alla unga i Helsingfors som är under 25 år borde få gratis preventivmedel, det föreslår ungdomspolitiker i Helsingfors, skriver Svenska Yle.

I de kommuner som erbjuder gratis preventivmedel har aborter och könssjukdomar minskat bland unga. I Raumo där man erbjuder gratis preventivmedel har antalet klamydiasmittade unga minskat med en tredjedel. Också i Vanda har man märkt att gratis preventivmedel har minskat antalet aborter bland unga.
Vad tycker ni? Är gratis preventivmedel till ungdomar en bra lösning för att minska aborter och könssjukdomar?

Spana också in:

Ja. Kombinerat med utbildning så att de förstår vikten av att använda dem. Sex ska vara kul och skönt, inte läskigt, främmande och jobbigt. Det finns alltför många i alltför hög ålder som har en massa missuppfattningar om sexrelaterade grejer vilket ju gör sex rätt jobbigt. Föräldrar ska sedan inte kunna göra så att ungarna slipper sexualkunskapen (*menande blick på alla religiösa*). Den behöver fö öv utvecklas en massa. Minns att min bestod av att en generad lärare trädde på en kondom på något och vi fick skriva en uppsats där vi med medicinska termer beskrev upphetsning, samlag och hur barnet växte inuti livmodern. Känner ej att det är lika viktigt som att prata om att man även kan smittas av sjukdomar vid oralsex, hur man kan ha sex på andra vis än heterosexuellt penetrativt, hur kvinnor får orgasm via klitoris och oftast ej via vaginan etc.