Forumet - Gravid och studerande?

Gravid och studerande?

1962 0 97
Jag är en tjej på 17 år med funktionshinder som gör att jag har svårt att få barn. Nu har det visat sig att jag kanske är gravid och vill därför behålla barnet. Både jag och pojkvännen vill behålla det så det är ingen tvekan där. Det är bara det att ett av mina mål i livet är att ta studenten med mina vänner 2010 och det går ju inte om jag måste vara hemma och mammaledig i ett år. Vet ni om det finns några alternativ för att göra både och, så att jag kan ta studenten med mina vänner istället för med 92orna och ändå behålla barnet?

Spana också in:

Agape: håller med?! helt onödigt liksom!

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


SilentScream:

Jag vet om en som gick i skolan under graviditeten, sen födde hon och var hemma i tre veckor och sen kom hon tillbaka till skolan och hennes mamma tog hand om barnet på dagarna under hennes sista år i skolan. Ja, så kan man ju också göra. [smile]


- Tror dock inte att min mamma skulle göra det för mig eftersom hon själv har väldigt mycket att göra.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 2 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Agape:

Behåll det då om du känner så, nog ordnar det sig på något sätt.


- Well, kanske.. men jag behöver en plan nu.
Arora:

en kompis till min syster fick barn i 3:an på gymnasiet, hon pluggade och tog studenten tillsammans med sina klasskamrater ändå, gick hur bra som helst [smile] blir ju förmodligen mer krävande att både plugga och ta hand om ett barn, men klart det funkar [smile]


- Jo, men jag får ju barnet till sommarlovet innan 3an, så barnet lär ju vara 1-1,5 månad när jag börjar skola igen. Så det känns ju lite alltså.. men man undrar ju om det finns distansstudier som alternativ?
Arora:

fråga på din skola. lycka till hur som helst!


- Jo jag ska nog göra det när jag fått beskedet helt klart om jag är gravid eller ej. Tack!

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


mediakatt:

Kolla med din studievägledare om det finns möjlighet för distansstudier på din skola. Annars så kan du kika på det här.


- Tack! synd nog fanns inte de kurserna jag behöver, där.
Jag skulle inte behålla barnet. Dels för att jag tycker man är för ung när man är 17 och inte ens har en vettig utbildning, sedan för att det går att vänta. Jag vet att du kanske känner att du "måste" föda barnet pga ditt funktionshinder, men det finns andra sätt du kan få barn på, om du inte lyckas senare i livet.
smisk:

Jag vet att du kanske känner att du "måste" föda barnet pga ditt funktionshinder, men det finns andra sätt du kan få barn på, om du inte lyckas senare i livet.


- Måste och måste. Det är något jag vill. Jag vet pga läkarna att abort jag försämra fertiliteten ännu mer och därför vill jag ju ha det här barnet. Visst kan jag förstå det här med att 17-18 år är ungt. Men å andra sidan har jag pga mitt ansvar för flickan jag passar och pga mitt funktionshinder och småsyskon fått växa till mig lite och många anser att min psykiska ålder borde ligga på 25 någonstans. Hur som helst känner jag mig "barn-mogen" men det enda problem i det här är som sagt studierna som jag gärna vill fortsätta med. Jag vill helst inte behöva välja mellan dessa två.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


mediakatt:

Är du säker på att de berörda kurserna ens krävs för att få behörighet till en sådan?


- Jo, det är ju så att jag varit hos syo och pratat om min "framtid" på högskolan och hon tog ju fram vad som behövs ect och visade då på att jag måste ha åtminstone g i de kurserna jag kommer att läsa i 3an.