Aviseringar
Rensa alla

Gravid, pubertet eller bara rädd?


Ämnesstartare

Hejsan! Jag är en 14 årig tjej som hade sex med min kille för ca en månad sedan. (Med kondom som ej sprack, vi kontrollerade det genom att fylla den med vatten efteråt). Tre dagar efter samlaget fick jag mens och cirka en vecka efter mensen fick jag rikliga flytningar sedan efter ca en vecka uppehöll de rikliga flytningarna och övergick till vanliga flytningar. Idag, 1,5 vecka efter har jag inga flytningar utan jag blir bara dyngsur i trosan efter en dag i skolan. Mina bröst har växt otroligt mycket efter vårt samlag och de har börjat ömma. Är det av samlaget eller är det pga av att jag snart ska ha min mens? (13juni).Jag har läst lite och försökte känna efter hur min livmodertapp kändes och den satt långt ner och var mjuk som läpparna. Ibland värker det lite i livmodern kan det vara att jag har sen ÄL?Tacksam för svar!/Riktigt orolig tjej.


   
Citera
reben

tyvärr kommer ingen kunna svara på det här, inte ens en barnmorska. gå till ungdomsmottagningen och gör ett graviditetstest är mitt råd. finns det någon i närheten av dig? de är alltid jättesnälla och det är supervanligt att oroa sig för det här. ta det lugnt, andas och ring och boka en tid alternativt gå på drop-in-tid. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Aviviani:
Hejsan! Jag är en 14 årig tjej som hade sex med min kille för ca en månad sedan. (Med kondom som ej sprack, vi kontrollerade det genom att fylla den med vatten efteråt). Tre dagar efter samlaget fick jag mens och cirka en vecka efter mensen fick jag rikliga flytningar sedan efter ca en vecka uppehöll de rikliga flytningarna och övergick till vanliga flytningar. Idag, 1,5 vecka efter har jag inga flytningar utan jag blir bara dyngsur i trosan efter en dag i skolan. Mina bröst har växt otroligt mycket efter vårt samlag och de har börjat ömma. Är det av samlaget eller är det pga av att jag snart ska ha min mens? (13juni).Jag har läst lite och försökte känna efter hur min livmodertapp kändes och den satt långt upp och var hyfsat hård, som en blandning mellan läpparna och nästippen.

Tacksam för svar!/Riktigt orolig tjej.


   
SvaraCitera
mynona

Troligen är du inte gravid, i din ålder lär du vara oregelbunden och ha växande bröst i vilket fall som helst, men det är bäst att du kontrollerar saken på ungdomsmottagningen för säkerhets skull, man kan aldrig vara nog försiktig när det gäller sånt, bara för att slippa oroa dig. 


   
SvaraCitera

Vänta tills mensen ska komma. Kommer den inte, vänta 3 dagar, kommer den inte då heller så kan du åka och göra ett test. Oftast kan inte grav-test visa såhär tidigt ändå och på testen står det att man ska vänta tills efter utebliven mens Glad 


   
SvaraCitera