Forumet - grejen me teater

grejen me teater

3840 0 32
tja!

ja tänkte mest bara fråga till dom av er som gillar teater å sånt va d e ni gillar me d?? ja menar d är ugnefär som bio eller nånn annan film man ser fast bara me massa pretantjösa gubbar på sen. så va ere som e så bra å varför går man inte på å ser nånn film istälelt?

har desutom nu en polare som ville ja ska åka in till huvestan för å gå på teater me han borde ja henga me finns d liksom nåt ja missat som man kanske borde göra?
fridachoke:

du borde gå, du kanske märker att det är mer än en massa gubbar på scen. annars är du ju en erfarenhet rikare


ja d kan ju iofs stämma när ja tänker på teater täkner ja ju mest ingmar berhman å så sådär gammalt å stelt. men du kanske har rätt får se om ja ger d en chans.

Spana också in:

Jag älskar teater! Jag går sam-teater och det är det bästa jag gjort i hela mitt liv. Inte nog med att vi spelar teater i skolan, vi får även gå på otroligt mycket teater utanför skolan också.
Det jag älskar med teatern är oftast hur förhållanden mellan människor byggs upp och kan bli porträtterat på så kort tid. Plus en massa andra saker.

Teater och film är inte riktigt samma sak heller, eftersom man spelar en teater från början till slut och oftast filmar en film i flera olika etapper. Det känns lite fuskigare.
elgmeister:

special effekter å sånt


Visst så är det trevligt med film, men teven har inte ens något djup. På teater finns det verkliga människor, och så vidare. Jag tycker inte att de två riktigt går att jämföra. De är bra på olika sätt.

Okej, det kanske låter som om jag försöker vara extremt PK nu, men jag säger bara vad jag tycker[y]
Jag är ingen gubbe men jag står på scen ändå.

Teater är dessutom mycket svårare än film. I film får man ta om de scener man inte gjorde bra första gången, i teater får man öva och framföra ett enda stort framträdande, och man får ingen andra chans. Gör man bort sig så ja, då står man där och alla vet om det, om man inte är så proffsig att man lyckas dölja det.

Fast jag håller kanske med lite om att det är roligare att se en film. En teater är ju samma scen hela tiden... men det känns ändå verkligare med teater... vill man så kan man ju faktiskt röra skådespelarna, för de står ju där! I film är det så avlägset.
I somras -08 var jag i HGB och var på teatern där, innan var jag helt anti, tänkte typ "Jävla kärring teater!" om det...men sen när man väl hade sett den så var det helt okej.
Såg den föreställningen på video eller något för några dagar sen, den lilla stund jag såg på det som visades så var jag övertygad om att det var bättre att sitta i publiken än att sitta i TV-soffan.
ENORM skillnad
Teater är mycket mer levande än film. Personligen har jag väl varit involverad i teater sedan jag tog mina första stapplande steg till skolan. Om det är någonstans man känner sig levande så är det på scen.

Jag avskyr definitivt inte mediet film, då det finns otroligt mycket bra film. Tyvärr finns det ju desto mer skräp.

För att avrunda så är ju teater verkligen inte för alla, opera är verkligen inte för alla. Personligen så känns det dock som de skickligaste skådespelarna endast kan komma till sin absolut fulla rätt i teater, i film får de otaligt antal omtagningar

Det enda jag kan tänka mig ogilla i teater är då allt känns så scriptat att det blir till att se en grupp robotar agera på scen. Därför är jag väldigt skeptisk till att se teater där jag inte känner till skådespelarna sedan tidigare.

Ge det en chans, och så håller jag tummarna för att det är en bra pjäs med duktiga skådespelare.