Forumet - Grejen med att kunna "rita" fint

Grejen med att kunna "rita" fint

392 0 28

Spana också in:

Allt handlar inte om att tjäna pengar... ingen estet går inför det i grund och botten för att tjäna pengar, och tur är väl det.

Man skapar, mår bra av de man gör och förhoppningsvis kan man leva på det för att andra gillar det.
Jag kommer aldrig tjäna en krona på de filmera jag arbetat med hittills, det är förstås för att gör det i skolan, men det är inte ens intressant, det har varit roligt och lärorikt att göra, jag mår bra av det och det är värt så galet mycket mer än pengar så länge jag får leva [smile]
Man får ur sig känslor som man håller inne när man tecknar. Man kan förmedla budskap utan att använda ord. Och framför allt: det är roligt.

Jag satsar på att bli illustratör och författare, så visst kan man tjäna pengar på det man gör. Men lönen varierar beroende på vad man gör, hur mycket och för vilka.

Jag föredrar egna stilar iaf. Realistiskt är ju fint och så, det kan man få en klapp på axeln för, men att skapa nånting unikt är desto bättre.
Det är rätt gött att sitta koncentrerad och låta pennan dansa över pappret osv.
Man kan ge uttryck för sina känslor eller bara fördriva tiden.
En person som är duktig på att rita och måla är också ofta bra på rumsligt seende, färg- och formkänsla. Det kan användas i många arbeten som man tjänar mer på än konstnärsyrket.
built this way:

Ja vad är grejen egentligen. Vad har man för nytta av att vara duktigt på att måla? Man får inte mycket pengar iaf... Man kanske blir en sån där som målar av turister på plattan?

Jag förstår inte meningen med att kunna rita bra.


Okej, du är helt fel ute grabben...Grejen är att rita behövs för allting, det kan behövas för att kommunicera, matematik, teknik, arkitektur, design eller om man är ingenjör mm.

+Så kan det göra stor skillnad om man kan hur man framhäver olika saker för analyser etc. Hur man ritar av en politiker till skillnad från en medelinkomsttagare etc.

Och så får du oftast bättre betyg[bigsmile]
velociped:

jag antar att du suger på att rita.


Det är väl en tolkningsfråga. Jag är duktig på att rita av människor och saker men inte lika bra på att rita direkt från huvudet men helt ok [crazy]

stereo total:

Jag tycker att det är skönt att jag är awesome på att rita för att jag på så sätt lätt kan stimulera mig själv och utveckla min kreativitet.


Jo sant, man utvecklas varje gång. Jag behövde nog bli påmind om det. Är så lätt att glömma [smile]

Anledningen till att jag frågar är för att när man är duktig på att måla osv så får man ofta komplimanger och så och visst är det roligt men det känns på något vis så meningslöst att vara bra på någonting som man inte nödvändigtvis får någon användning för.

Visst blir jag stolt när jag gjort en riktigt bra teckning och så men värdet på teckningen är bara högt för mig och ingen annan... Svårt att förklara!