Forumet - Grekiska gudarna?

Grekiska gudarna?

2936 0 53

Spana också in:

De grekiska gudarna förintas helt. Gudarna lever ju i samma värld som vi gör, men eftersom att de inte har riktiga själar så förstörs de bara, precis som titaner. Eller så blir de fångar åt andra gudar. Sen tar någon annan över den gudens plats.

Hux flux, så enkelt är det!
SorryBartDude:

ville bara rätta. inget hat tack


Ingen fara, skrev lite för snabbt!

Åtta:

I God of War så skulle jag gissa på att de tas hand om av garbage collectorn


Jag menar, hamnar de i underjorden? Det skulle vara kul att veta var de kommer. Athena, hon blev upphöjd till något högre varelse?
Kan de ens dö? Är osäker på det. De vanliga, dödliga hamnar iaf i Dödsriket, vilket består av, vad jag förstått det som tre delar: Asfodelosängen, de Elyseiska fälten och det tredje stället är ungefär som det klassiska helvetet.

Möjligtvis att dessa hamnar i de Elyseiska fälten, vilket är det bästa stället av dessa tre, men det tror jag inte. Är osäker på om de kan dö eller ej.
passaro:

Är osäker på om de kan dö eller ej.


God of War fuckar lite där. Gudar kan inte dö, inte ens i strid. Men jag antar att OM de dör, så förintas de. Egentligen så borde underjorden försvinna om Hades dör och ingen tar hans plats, men jag vet inte hur de löser det i spelet.
Mawns:

Fast gudar dör egentligen inte i grekisk mytologi. Egentligen


Tänk om då?


passaro:

Möjligtvis att dessa hamnar i de Elyseiska fälten, vilket är det bästa stället av dessa tre, men det tror jag inte. Är osäker på om de kan dö eller ej.


Men om vi säger att de kan dö?
Master Avatar:

Tänk om då?


Nope, det händer helt enkelt inte. Det är som om den kristna guden skulle dö. Det finns inget ställe för honom att komma till. Det värsta som kan hända är att de blir så sårade att de inte kan röra sig, men det händer inte heller.

I grekisk mytologi så är ödet förutbestämt. och ödet säger att människor dör medans gudar lever.
Master Avatar:

Det är lite orättvist. Jag skulle vilja vara en grekisk gud, t.ex Apollon skulle jag vilja vara.


Apollon är fet, men det är måste vara lite jobbigt att vara förknippad med pest. Och så är han ganska mycket bög också, men det kan ju vara kul det med, de flesta atenarna gillade ju små pojkar.

Jag skulle nog valt Dionysus, för han verkar ha så sjukt roligt hela tiden samtidigt som han knappt har något ansvar alls.
Åtta:

Han måste ju utan tvekan vara den bästa guden


Skulle han vara best? Han dricker bara vin och är stup full hela tiden?
Dessutom var han en av de svagste gudarna på Olympen, till och med Hermes, gudarnas brevbärare, tjuvarnas, vandranas, handälsmänens gud, var starkare än Dionysos!
Master Avatar:

Skulle han vara best? Han dricker bara vin och är stup full hela tiden?


Han är ingen best. Däremot skulle jag påstå att han lever det bästa livet. Jag menar, han är odödlig och så, så han behöver inte oroa sig för att hans lever ska ta stryk av allt vin.

Skulle jag vara en grekisk gud skulle jag utan tvekan vilja vara honom. Liksom, när skulle man behöva vara stark om man är odödlig? Det finns ju ingen som helst anledning.