Forumet - Gripen till Libyen?

Gripen till Libyen?

1478 0 29

Spana också in:

Tråkigt att lägga våra resurser till en konflikt om VATTEN skapad av giriga idioter som vill ha en del av kakan de aldrig hade.

Skulle hellre lägga dem på tex Syrien där vi faktiskt skulle hjälpa folk.

Med resurser menar jag både NATOs och USAs resurser.

Källa:
bl.a, den som gör lite research om ämnet förstår efter ett par googlanden.

Dock är krig så dumt så det inte finns, det är vuxnas sätt att lösa konflikter som man kan jämföra med dagisbarn som bråkar om en spade i sandlådan, fastän det är ännu dummare.

Jag är förvånad att människan fortförande är så korkad så den måste lösa konflikter genom våld, de som gör det är inte bättre än djur. Samtidigt så har folk mage att klassa sig själva som så jävla mycket bättre och smartare än djur, när de inte är det. Människor är inte bättre än djur, och i många fall sämre.

Behövde skriva av mig lite om ämnet och jag är smått berusad så ta inte allting ordagrant. [smile]

Mvh
Ölmage:

Tråkigt att lägga våra resurser till en konflikt om VATTEN skapad av giriga idioter som vill ha en del av kakan de aldrig hade.


Du känner inte för att skriva lite kortfattat vad som menas? Jag är lite allergisk mot fakta som kommer från youtube utan en förklarande text. Det brukar mena att folk inte helt har tagit till sig vad som sägs.

Ölmage:

Skulle hellre lägga dem på tex Syrien där vi faktiskt skulle hjälpa folk.

Med resurser menar jag både NATOs och USAs resurser.


Så du menar att vi inte hjälper människor i Lybien? Att gaddafi härjar ostört bland sin befolkning är alltså helt okej, men inte okej för Bashar al-Assad? Och vilka resurser från då USA och NATO menar du ska skickas till syrien? Stridande förband? Psy-ops? OMLT?
Är det inte bättre att få godkännande av UNSC och gå in som Peace enforcer och peace keeping?
poiio:

Vet inte/Resultat (Du röstade på detta alternativ)


Det beror väl i första hand enl mig på om Sverige får jävligt bra betalt för att ställa upp med både flygplan och personal. Får vi jävligt superbra betalt så kan det väl vara ok att åka ut och testa vår svenska stolthet JAS. [smile]

Det som talar emot det är att jag anser att arabländerna i detta fall Libyen får klara sig själv utan hjälp från övriga världen för att markera åt muslimländerna att vi inte vill ha något med dom och göra. Ungefär på samma sätt som alla svenska politiker och större delen av svenska folket gör med (sd). [wink]
utan att jag läst debatten ska jag bara flika in och säga att jag tror att västs inbladning egentligen själper mer än hjälper befolkningen, men jag ser inte exakt hur det ser ut. var det bara fort in och fort ut så är det väl ok, men det känns som att fn/usa har svårt att släppa inblandningar och vill dröja sig kvar. dessutom om det är ett allmänt hat av något slag mot väst i norr afrika, eller bara risk för favorisering finns det ju risk att något nytt hat växer fram ur att lybien får hjälp och inte andra upprorsländer (eller fattiga).

lite som på ett fängelse där en intagen plötsligt får massa hjälp av vakterna