Forumet - Gris, dåligt att äta för kroppen?

Gris, dåligt att äta för kroppen?

2727 0 20
Många grisar bär med sig olika virus och parasiter. Vare sig om vi kommer i direkt kontakt med grisar, via gårdar där de föds upp eller genom att äta dess kött, så utsätter vi oss för högre risk att få någon utav dessa smärtsamma, ofta försvagande sjukdomar. För att inte tala om att vi utsätter våra kroppar för en giftig överbelastning.

Spana också in:


sluk: Många grisar bär med sig olika virus och parasiter. Vare sig om vi kommer i direkt kontakt med grisar, via gårdar där de föds upp eller genom att äta dess kött, så utsätter vi oss för högre risk att få någon utav dessa smärtsamma, ofta försvagande sjukdomar. För att inte tala om att vi utsätter våra kroppar för en giftig överbelastning.
Rimligtvis borde dessa virus och parasiter dö vid tillagning.

Trordupålyx: Hej! Jag undrar ifall gris är dåligt för kroppen? Asså jag vet att jättemånga äter det men det är ett smutsigt djur, gör de också att köttet e smutsigt o dåligt att äta? Ger, de virus eller ngt?
För mkt kött är ej bra för hälsan då det kan ge cancer Ät vildsvin ist bättre kött. 
Ät mer viltkött har mkt bättre kvalitet än boskap som föds upp på foder.

Människor är smutsigare än grisar ....e duh muslim? :) 
Huruvida det är farligt att äta gris i synnerhet och kött i allmänhet är svårt att svara på. Snacket som har gått i media sista månaderna är sk processat kött. 

Vad innebär processat kött?
Processat kött är kött som har bearbetats genom bland annat saltning, rökning, fermentering och andra processer som höjer smaken och ökar hållbarheten. Hit hör torkat kött, köttkonserver och charkvaror som korv och skinka.


Men äta äta kött är ungefär som att jämföra köttätande med att vistas i solen på sommaren. Lite/lagom köttätande är ok... för mycket är mindre bra. 

Läs mer på MÅ BRA - VAD ÄR PROCESSAT KÖTT?


sluk: Det finns dock några parasiter som är väldigt svåra att döda även vid tillagning på hög värme.
Skulle det vara farligt så skulle betydligt fler insjukna med tanke på sådana mängder fläskkött som svenskarna äter. Så faran för parasiter om man köper svenskt griskött är i princip noll. MEN - det viktigaste är att man tillagar köttet till minst 70 grader.

En annan orsak varför man bör välja svensk gris är de att svenska bönderna är de i EU som använder MINST antibiotika till sina grisar. Antibiotika i kött rent allmänt är inte bra för människan att få i sig för mycket av då effekten av vanlig antibiotika som människan själv får vid ex infektioner kan avta. Dvs pencilinet vi får vid ex en infektion inte fungerar eftersom kroppen blivit immun mot det! INTE BRA!!!

Skillnaden mellan ex gris och nötkött är att gris MÅSTE TILLAGAS medans nötkött kan man i princip äta rått utan fara!