Aviseringar
Rensa alla

Gris, dåligt att äta för kroppen?


sluk:

Det finns dock några parasiter som är väldigt svåra att döda även vid tillagning på hög värme.

Och de finns specifikt i gris och leder till försämrad hälsa hos människor?


   
SvaraCitera

Huruvida det är farligt att äta gris i synnerhet och kött i allmänhet är svårt att svara på. Snacket som har gått i media sista månaderna är sk processat kött. 

Vad innebär processat kött?
Processat kött är kött som har bearbetats genom bland annat saltning, rökning, fermentering och andra processer som höjer smaken och ökar hållbarheten. Hit hör torkat kött, köttkonserver och charkvaror som korv och skinka.

Men äta äta kött är ungefär som att jämföra köttätande med att vistas i solen på sommaren. Lite/lagom köttätande är ok... för mycket är mindre bra. 

Läs mer på MÅ BRA - VAD ÄR PROCESSAT KÖTT?

sluk: Det finns dock några parasiter som är väldigt svåra att döda även vid tillagning på hög värme.

Skulle det vara farligt så skulle betydligt fler insjukna med tanke på sådana mängder fläskkött som svenskarna äter. Så faran för parasiter om man köper svenskt griskött är i princip noll. MEN - det viktigaste är att man tillagar köttet till minst 70 grader.

En annan orsak varför man bör välja svensk gris är de att svenska bönderna är de i EU som använder MINST antibiotika till sina grisar. Antibiotika i kött rent allmänt är inte bra för människan att få i sig för mycket av då effekten av vanlig antibiotika som människan själv får vid ex infektioner kan avta. Dvs pencilinet vi får vid ex en infektion inte fungerar eftersom kroppen blivit immun mot det! INTE BRA!!!

Skillnaden mellan ex gris och nötkött är att gris MÅSTE TILLAGAS medans nötkött kan man i princip äta rått utan fara!


   
SvaraCitera
mens
 mens

aa            


   
SvaraCitera
time
 time

Jag äter för det mesta inte griskött (håller inte stenhårt på matreglerna) men väljer bort gris för att de är så intelligenta, snarare än smutsiga. Är mer rädd för kyckling- än griskött, faktiskt, när det kommer till smuts-och-sjuk-tänk.


   
SvaraCitera

Mycket talar för att det inte är så nyttigt att äta något djur.


   
SvaraCitera

Ät inte om du är muslim.


   
SvaraCitera