Forumet - Grisar vs. "apdjävlar"

Grisar vs. "apdjävlar"

4344 0 60
Mataano:

Killen som kallade polisen för grisar och nöffade åt dem dömdes till böter för förolämpning! Samtidigt frias poliser som kallar invandrare för jävla apjävlar.


Det intressanta är inte att de var invandrare, det intressanta är att de var kriminella drägg. Att kalla någon för apa har inget med etnicitet att göra, det har med beteendet att göra. Det är helt okej att förolämpa kriminellt patrask. Polisen förtjänar respekt, och därför var det bra att den respektlösa ungtuppen fick böta.

Spana också in:

Blade Runner:

det intressanta är att de var kriminella drägg. Att kalla någon för apa har inget med etnicitet att göra


det RIKTIGT intressanta var inte att de kallades apajävlar överhuvudtaget utan hur aggressivt poliserna pratade. [n]
"ska göra han steril om jag får tag på honom"

lillaräven:

ju, för det säger en del av mentaliteten inom poliskåren.


Att de blir arga när deras kolleger får stenar kastade mot sig?
Ja, det blir väl vilken normalt funtad människa som helst. Terroristerna ska bemötas av samhällets samlade förakt och avståndstagande. De ska känna att de avskys av alla. Då kan inte polischefen sedan gå in och prata om att de ska få ursäkter för att några poliser använde ovårdat språk. Hade polisledningen handlat rätt, så borde den ha ignorerat massmedias uppblåsta idioti om detta och istället koncentrerat sig på att visa vilka oerhört hotfulla situationer som våra poliser måste arbeta med.
Mataano:

Vad tycker ni?


tycker att det är fel, men det är ju så. poliser anses vara "värd" mer än vad random folk är. har själv råkat ut för sådana där saker, och när jag frågade varför det var så i rätten blev deras svar "men nu är det så"

i mina 20 år har jag inte träffat på en enda vettig polisen. deras yrken stiger dom åt huvudet. dom tror dom kan leka gud bara för att dom har högre makt än vad en annan har. helt sjukt!
*StarNoStar*:

poliser anses vara "värd" mer än vad random folk är


Grejen är väll den att poliser i tjänst representerar lagen och är i en rätt utsatt position. Dom behöver den extra respekt dom genom lagen tilldelas. Jag vet inte om du förstår vad jag menar men i alla fall.

*StarNoStar*:

i mina 20 år har jag inte träffat på en enda vettig polis


Våran skolpolis är då jättetrevlig. [smile]
elmo:

Grejen är väll den att poliser i tjänst representerar lagen och är i en rätt utsatt position. Dom behöver den extra respekt dom genom lagen tilldelas. Jag vet inte om du förstår vad jag menar men i alla fall.


jag förstår vad du menar men jag tycker ändå det är orättvist och fel.
alla borde vara lika värda, poliser eller inte.

elmo:

Våran skolpolis är då jättetrevlig. [smile]


jag vet inte vart du bor men här i örebro är dom dumma i huvudet.
*StarNoStar*:

alla borde vara lika värda, poliser eller inte


Att polisen frias för att dom kallat en samling idioter som uppförde sig som apor för apdjävlar är inte ett bevis för att det är skillnad i lagen.
Skulle du vilja jobba som polis om det var okej för folk att förolämpa dig? Du skulle antagligen bli förolämpad minst 500 gånger per dag.
Till skillnad från en privatperson som blir förolämpad i snitt 2 gånger i sitt liv av en polis.
Det vore ju önskvärt att polisen alltid respekterade andra så som dom vill bli respekterade själva men i deras pressade situation och i frustration kommer det ibland grodor. När sannolikheten att dom drabbas väldigt ofta av andra människors grodor till skillnad av motsatsen (samt att dom oftare säger dom själv pga sin situation) stödjer jag systemet vi har idag. Man kan kalla det att ge dom en "break" som tack för det bra dom faktiskt gör.
Det kan jämföras med det faktum att i princip alla poliser i yttre tjänst har anmälningar på sig om tjänstefel ,övervåld osv. Det är helt enkelt omöjligt att ha det jobbet i någon längre tid utan att få på sig ett eller annat fel eller anmälan om fel.

Jag tror inte att jag kan göra min sak tydligare så nu lägger jag ner.