Forumet - Grovt personangrepp att kalla någon "miffo" eller "bög"? Var går gränsen? - Smygraderade inlägg -

Grovt personangrepp att kalla någon "miffo" eller "bög"? Var går gränsen? - Smygraderade inlägg -

1115 0 60
Som jag trodde skulle inte det nya varningsystemet fungera.

"Du har fått 4 varningspoäng av mig för att ha kallat Värdeuppgift för bög. Det är INTE okej bara så att du vet."

Är bög en svordom? Nej, verkligen inte. Bög är en homosexuell man. Det är ungefär som att jag kallar någon liberal, häst eller emo.

Dessutom var det ett skämt. Värdet är inte gay och det vet han. Hade jag blivit varnad om jag kallade honom hetero?

"Det är baserat på ett poängsystem på en skala från 0 till 5 där 0 är ett mindre regelbrott och 5 är ett extremt eller grovt regelbrott. Olika regelbrott kommer att ges ungefärliga poäng, t.ex. grovt personangrepp kan variera från 4 till 5 poäng beroende på hur grovt det är. Detta kommer också att innebära att det blir lättare för moderatorer att varna för flera saker på samma gång, om du t.ex. spammat och begått mildare personangrepp i en tråd kan du t.ex. få 1+2 poäng = 3 totalt."

Det är alltså ett grovt personangrepp att kalla någon bög?

Jag skrattade seriöst. Vet inte vad som är roligast; att bög = svordom eller att det blev bedömt som ett grovt personangrepp.

Men aja, antar att värdet gråter som den emobög han är. (Wow nu har jag verkligen passerat gränsen!)

Nej men allvarligt, jag vill gärna att någon mod eller admin kommenterar detta. Väldigt intresserad av att höra hur ni resonerar här, så snälla lås inte tråden. Den är fullt seriös. [crazy]
Vad bög betyder har inte ett dyft med att göra huruvida det är ett personangrepp eller inte: det är vem vilken intention du säger det. Säger du det för att du är sur på någon eller vill förolämpa någon så är det ett personangrepp - det går inte att falla tillbaka på att bög betyder homosexuell man.

Sedan kan man ju vara medveten om den aspekten av vad det säger om dig och dina värderingar i och med det att du använder bög som en förolämpning - personligen skulle det aldrig falla mig in att göra så.
UnclePadda:

Jag skulle aldrig vid min fot delat ut den poängen, om det nu är till någon tröst


Nja, om jag kallar någon bög en gång till är jag låst så det hjälper inte speciellt mkt såvida du inte kan ta bort dem. Men fine, du är faktiskt en av få vettiga moderatorer på detta forumet. Men jag är väldigt nyfiken på att få höra hur de andra moderatorerna resonerar kring det. [smile] Är ju inte bara det faktum att det räknades som extemt regelbrott utan att bög ens ska vara ngt negativt. Heteronormativa människor på denna sajten.

Tycker att den modereringen istället borde anmälas då den kan ses som en personlig kränkning gentemot alla gaypersoner på denna sajten. [crazy]
Hampie:

Sedan kan man ju vara medveten om den aspekten av vad det säger om dig och dina värderingar i och med det att du använder bög som en förolämpning - personligen skulle det aldrig falla mig in att göra så.


Det var ett skämt. Jag använder ofta ordet bög.

Och du tycker inte att man ska vara lite realistisk? Ett skämt där man drar in en sexuell läggning = p = grovt personangrepp.

Tycker inte ditt resonemang håller riktigt [rolleyes]

sikkos:

Ett personangrepp behöver inte innebära en svordom. Om man inte är homosexuell så kan det vara väldigt kränkande att bli kallad för bög. Eftersom att det kom in en anmälan så är det tydligen någon som har tagit illa upp.


Nej men det var ett skämt. Hur många gånger brukar inte människor kalla varandra sådana saker på denna sajten? Och jag tvivlar starkt på att jag hade blivit varnad om jag sagt hetero istället. Och om ni nu anser att det är ett regelbrott. Är det då grovt? Eh, ni kan ju försöka försvara det men enklast skulle vara att erkänna att det var väldigt dåligt modererat. Men det skulle ni såklart aldrig göra. [smile]

Spana också in:

NEMO:

"Det är baserat på ett poängsystem på en skala från 0 till 5 där 0 är ett mindre regelbrott och 5 är ett extremt eller grovt regelbrott. Blablabla


Hmm detta har jag missat.
Det finns alltså ett varningpoängsystem nu.

Får man ett meddelande om man får 1-5 poäng? Vad händer med poängen, blir man utslängd vid ett visst antal poäng? Kan poängen minska vid gott uppförande eller kommer de alltid att förfölja användaren..?

Spännande.

Borde det inte finnas ett motsvarande/liknande system för användarna gentemot moderatorerna...?
NEMO:

Nej men det var ett skämt.


Spelar ingen som helst roll. Att kalla folk för bög i Forum Plus där diskussionerna ska hållas seriösa är inte okej. Och precis som jag sa, det kom in en anmälan. Hur ska andra veta om du skämtar eller inte? Poängen var tydligen väldigt motiverad eftersom att du även tramsade i tråden.

NEMO:

Hur många gånger brukar inte människor kalla varandra sådana saker på denna sajten?


Inte speciellt ofta i Forum Plus, kanske i klotter men där brukar jag inte hänga.
Hampie:

Vad bög betyder har inte ett dyft med att göra huruvida det är ett personangrepp eller inte: det är vem vilken intention du säger det. Säger du det för att du är sur på någon eller vill förolämpa någon så är det ett personangrepp - det går inte att falla tillbaka på att bög betyder homosexuell man.


Hmm.. men det här betyder väl att man i princip inte kan säga någonting till en annan användare.

Exempel 1: - Din filofax!
Intentionen var att försöka såra personen...

Exempel 2: - Vad duktig du är.
Intentionen var att vara sarkastisk och mena precis tvärtemot...

Blir det inte lurigt att moderera om det baseras på intentionerna och inte på det som faktiskt skrivs?
värdeuppgift:

vad hände?


Jag kallade dig bög [love]

mjölk:

använde det som det.


Det gjorde jag inte. Det var ett skämt. Kunde lika så gärna sagt "jävla häst". Hade inte för avsikt att såra honom och det vet han.

Svampuss:

Får man ett meddelande om man får 1-5 poäng?


Ja

Svampuss:

Vad händer med poängen, blir man utslängd vid ett visst antal poäng?


10 = låst. Har 8 nu. nellnellnell gav mig de första pga av:

"du är kakao <33<3<3<3<<<<<333"

"mjölk är äckligt och onödigt, men du är bra ändå på nåt .. hoppas jag kanske. are you suffering?"

"i want to see your pain, i want your beautiful suffering
"
"MEAN GIRLS"

spammade lite ^^ men det var grovt personangrepp enligt nellnellnell [love] borde jag inte fått 1-2 p för spam? Nej, för nelly älskar mig [love]
CharliesName:

bög


jag ska så anmäla dig nu lille killen [crazy]

Palett:

Kan inte alla bara acceptera reglerna och sluta bryta mot dem?


tkr int att jag brutit mot ngn regel. förutom att jag spammade lite i en tråd. typ 4 inlägg efter varandra. det var grovt personangrepp wtf [love]

ennie:

själv fick jag varning när jag skrev idiot cp du förstår inget

då fick jag 3 varningsp för mildare personangrepp

då kan man undra vad e värst enligt ungdomare punkt ses moderatorer? att vara bög eller att vara idiot och och inte förstå något

svaret finns i tråden


ja fattar inget. gillar ju bögar. har många bögkompisar. känner mig kränkt av modsen för att de anser att jag kränker mina vänner </3

Svampuss:

Exempel 1: - Din filofax!
Intentionen var att försöka såra personen...

Exempel 2: - Vad duktig du är.
Intentionen var att vara sarkastisk och mena precis tvärtemot...


japp, det kan man undra. men egentligen bryr sig inte modsen. de modererar mest för att jävlas med de de inte tkr om. säger inte att alla gör det. men det är min tanke som jag tror att många kan känna igen sig i.

annars skulle man aldrig varna ngn som kallar ngn bög för grovt personangrepp XD
NEMO:

ja fattar inget


Öppna kort är bäst! Saken är den att jag hade fått information från ett ställe att 4p var till för personangrepp och 5p var till för grovt personangrepp och utgick ifrån denna i min bedömning. Tydligen så var det olik information på dessa två ställena.

Ska kika närmre på detta imorgon och höra vad de övriga modsen har att säga. Jag är inte omöjlig att resonera med.[y] Hoppas du är nöjd med svaret.
NEMO:

egentligen bryr sig inte modsen. de modererar mest för att jävlas med de de inte tkr om


Tyvärr tror jag att flera av dem försöker göra sitt bästa och tror att de är bra moderatorer men att de i själva verket suger och har en rättsuppfattning som hade passat bättre på 30-talet alternativt har en hjärnkapacitet som understiger en lämplig nivå för att kunna hantera ett fjantforum. Dessa är de som är minst lämpade att vara moderatorer
Haha, ett så fint bevis för att modereringen inte fungerar här :) U.se försöker vara mer seriösa än vad de faktiskt är (nej, att bli mod på ett forum ska inte kräva ett a4 med detaljinformation; moddarna på ett forum ser vem som verkar vara intressant som mod-material, och frågar därefter personen. Det är så det fungerar på de flesta forum, och det fungerar mycket bra).
CharliesName:

AW NAAAAJ!!!! FLÅÅÅÅT!!!!


anmälde aldrig, är väl inte bög/häst/hetero/hybrid heller [crazy]

sikkos:

Öppna kort är bäst!


därför jag skapar tråden -_-

sikkos:

Saken är den att jag hade fått information från ett ställe att 4p var till för personangrepp och 5p var till för grovt personangrepp och utgick ifrån denna i min bedömning.


var fick du den informationen? finns en tråd som du som moderator kanske borde läst? http://ungdomar.se/forum.php?thre​ad_id=258321


alltså; även om du sänkte min varningspoäng till 3 har du fortf rubricerat det som personangrepp. fast personangrep istället för grovt personangrepp (kan hända att jag skrev fel i pm).

känns lite som att antingen är det personangrepp eller inte. frågan är inte hur många varningspoäng som bör delas ut. var mest kul att man fick en 4:a för det visar hur dåligt modereringen fungerar. gäller dock inte alla moderatorer.

sikkos:

Ska kika närmre på detta imorgon och höra vad de övriga modsen har att säga.


ja det borde du nog -_- [rolleyes]

Svampuss:

orer men att de i själva verket suger och har en rättsuppfattning som hade passat bättre på 30-talet alternativt har en hjärnkapacitet som understiger en lämplig nivå för att kunna hantera ett fjantforum. Dessa är de som är minst lämpade att vara moderatorer


eller det ja. finns ju faktiskt vissa vettiga.

men nellnellnell verkar ju ingen tycka om. men det är ju ganska logiskt när hon tex anmäler mig för grovt personangrepp när jag skrivet att mjölk är äckligt. eller typ issen som låser mig och hänvisar till att moderatorer och administratörer har rätt att göra vad de vill.
sikkos verkar ju också vara lite sick. fast har inte tyckt det innan. hoppas jag inte blir varnad för att kallat honom det nu, men skulel inte förvåna mig när man inte får säg bög ens :S

k1337oris:

Haha, ett så fint bevis för att modereringen inte fungerar här :) U.se försöker vara mer seriösa än vad de faktiskt är (nej, att bli mod på ett forum ska inte kräva ett a4 med detaljinformation; moddarna på ett forum ser vem som verkar vara intressant som mod-material, och frågar därefter personen.


så sant. finns ´många andra fina bevis också. de är mest underhållande [love]
NEMO:

men nellnellnell verkar ju ingen tycka om. men det är ju ganska logiskt när hon tex anmäler mig för grovt personangrepp när jag skrivet att mjölk är äckligt.


Nej, du fick en varning för att du kallade en annan användare för "Jävla Miffo". Dock verkar det inlägget ha tagits bort nu.