Forumet - GRYMMA spellistor till Spotify (t.ex. P3 Tracks)

GRYMMA spellistor till Spotify (t.ex. P3 Tracks)

2103 0 31
Det finns ju en uppsjö med sidor som samlar spellistor till spotify, men med väldigt blandad kvalitet. Så finns det några schyssta spellistor ni vill dela med er av?

Jag gillar P3 Trackslistan. Den uppdateras varje vecka med senaste låtarna automatiskt.

Reklamlänk borttagen.

ÄNDRAT 2009-12-17 09:40

Spana också in:

dazed_and_confused:

Hata spotify. [tired]


Varför då? Det finns ju en hel del musik inom relativt bred genre på Spotify. Själv brukar jag "provlyssna" musik på Spotify o verkar den ok så går jag till torrentsajterna o tar ner den i FLAC format med omslag, CUE's o hela köret där istället.

Nackdelen med Spotify är ju dels bitraten om man är gratislyssnare. 160Kbps är ju inte mycket att hurra för. Betalar man däremot de 99 kronor i månaden som ett fullt betalande medlemsskap kostar så får visserligen ned musiken i 320 Kbps o det är ju... hmmm... godkänt. [sad] Men inget går ju upp mot rent FLAC format!!! [smile]

Reklamen som gratislyssnaren får stå ut med kan man ju klippa bort på några minuter i Audacity om man inte är totalt bortkommen.
TheSpookyMan:

Varför då?


Musik är i mitt tycke nåt vackert och bra som inte bör avbrytas med reklam där Basshunter figurerar, om man går på Louvren och för att se på Mona Lisa vill man fan inte att det ska stå nån högljudd jävel brevid som försöker sälja på en mobilabonnemang, även om man man hade premium så skulle jag känna mig smutsig ( [crazy] ) eftersom jag indirekt stöttar dyngspridningen.
dazed_and_confused:

Musik är i mitt tycke nåt vackert och bra som inte bör avbrytas med reklam där Basshunter figurerar,,,


Spotify var ett sätt för (musik)branschen att få in ett finger eller en fot i den legala branschen. Istället för att kanske tanka ned en stor torrent på kanske 15 - 20 CD skivor o 10GB som man senare blir besviken på så går jag ofta in o provlyssnar på Spotify.

Man om du jämför den digitala musiken oavsett om den ligger på nätet eller på köpt CD skiva med den äkta musiken som ligger på VINYL så håller jag fullständigt med dig! [smile]

Själv är jag vinylälskare! I [love] VINYL!
dazed_and_confused:

[love][cheers]


Ännu mer glädjande är det att det aldrig någon pressats så mycket vinyl som i år sedan de slutade pressa i slutet av 1970-talet. Stog en stor artikel i senaste nummret av Ljud & Bild.

Farsan bodde i Kalifornien i slutet av 70-talet när han var ung o vild o när han flyttade hem till Sverige så hade han med sig drygt 250 kg vinyl... drygt 1.000 LP o 12" singlar... som han hade köpt i samband med att de sålde ut all vinyl o CDn introducerades. Priserna låg mellan $0.99 - $2.99 o då stod dollarn i 4 kr. Mängder med skithäftiga bildvinyler. [smile]