Forumet - Gud[b][/b]

Gud[b][/b]

806 0 23
Gud är allt medvetande på vår planet.

Gud är utöver det meddelanden och insikter från tidigare civilisationer som uppenbarar sig för människan i form av ett vägledande större medvetande under speciella omständigheter. Detta kan de göra eftersom de sparats i vårt DNA.

ÄNDRAT 2010-12-18 20:58
Detta är ingen tramstråd. Det är ett seriöst och genomtänkt påstående från min sida.

Syftet är att försöka skapa en gudsdefinition som både religiösa och ateister kan vara överens om, och som är sann. Gloria, t.ex, är kristen om jag uppfattat henne rätt och skriver ju att det ligger något i det jag skriver. Om vi kan få religiösa att släppa föreställningen om att Gud är något övernaturligt så löser det många stora problem. Det hoppas jag att ni som försöker tramsa bort detta förstår.

Människor i historien som säger sig blivit vägledda av Gud har inte kunnat förklara det vetenskapligt.. Det behöver inte vara omöjligt längre.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Askes

(beskrivningen)

1+1=2

ÄNDRAT 2010-12-18 21:26


ÄNDRAT 2010-12-18 21:27
[blush]
Men vad jag undrar är, filmen påstår att "Dimethyltryptamine (DMT), also known as N,N-dimethyltryptamine, is a naturally-occurring tryptamine and potent psychedelic drug, found not only in many plants, but also in trace amounts in the human body where its natural function is undetermined." Alltså att det finns naturligt, i små mängder, i människan men att vi inte vet i vilket syfte. Om det är sant, så ser jag ett möjligt samband till religiösa uppenbarelser, vägledning ur sådana och askes, då det verkar vara liknande de upplevelser människorna i filmen beskriver (fast mindre intensivt?), samt att det då går förklara religion vetenskapligt.

Spana också in:

enni:

Gud är allt medvetande på vår planet.


varför inte ba ALLT medvetande

enni:

Gud är utöver det meddelanden och insikter från tidigare civilisationer som uppenbarar sig för människan i form av ett vägledande större medvetande under speciella omständigheter. Detta kan de göra eftersom de sparats i vårt DNA.


Lamarckism [crazy]
Brk g:

varför inte ba ALLT medvetande


Den moderna vetenskapens rötter
På vilka sätt använder alla människor det vetenskapliga tankesättet?

”We especially need imagination in science. It is not all mathetmatics, nor all logic, but is somewhat beauty and poetry”
-Maria Mitchell (1818-1889), astronom

Barn lär sig om fysikens värld genom att testa sig fram. T.ex tappa saker som faller nedåt. Bebisen lär sig att en heliumballong åker uppåt, inte nedåt. Därför fungerar inte hennes hypotes på allt. Bebisen lär sig också att bara materiella ting faller, de som består av partiklar. Det kommer ta år för henne att förstå varför just heliumballongen åker uppåt. Unden den tiden henner hon lära sig mycket annat om hur världen fungerar. Att lära sig kommunicera genom språk, konst eller musik är också en stegvis process.

I centrala Afrika lärde sig människor för länge sedan att förutspå vädret genom att göra noggranna observationer av månens rörelse. Astronomin spelade en praktisk roll i deras liv. Tidigare civilisationer upptäckte flera sätt att ta hjälp av astronomi. Stonehenge, i södra England, byggdes successivt upp från omkring 2750 f.Kr. till 1550 f.Kr. Muslimer använder månen till sin kalender och andra använder solen.
Image
Medicinhjulet i Wyoming
På 1970-talet, hävdade en studie att hjulet är uppbyggt med astronomin som grund. De 28 ekarna skulle vara inriktade efter uppgången och nedgången över horisonten av vissa stjärnor. Senare undersökningar visar att den gamla studien inte tagit hänsyn till vissa saker (”the motion of stars as they rise above the horizon and the way the atmosphere affects the visibility of stars at the latitude of big horn”). Detta är ett bra exempel på hur vetenskap anpassar sig när ny information kommer fram. Konstigt sammanträffande att den först verkade passa perfekt med stjärnorna. Många populära böcker och artiklar fortsätter hävda astromoniskt syfte för medicinhjul, trots att inga bevis nu stödjer detta.

I slutet av 1980-talet skapades HTML och HTTP. Under 1990-talet och fram tills idag ökar antalet Internetanvändare. Falskt medvetande.

Image​​​
Image
I det som nu är Peru ristade ett forntida folk in hundratals linjer och mönster i sanden i Nazca-öknen. Många av linjerna pekar mot platser där solen eller ljusa stjärnor reser sig på specifika tider av året. Många av mönstrena är stora avbildningar av djur vilket har väckt ännu mer debatt. En del tror att dessa är representationer av stjärnbilder. Detta ser vi idag som en slump.

Hur vetenskapliga idéer har utvecklats i olika samhällen beror på praktiska behov, sociologi, politik och interagerande med andra kulturer.

Kanske är allt medvetande på jorden också för mycket.