Aviseringar
Rensa alla

Gud


julia1130:
Hej än en gång, undrar bara om ni tror på Gud. Själv är jag troende kristen, som aldrig riktigt varit rädd för döden eller haft tankar om att det inte finns någon meningen med livet . Jag tror att vi lever för Gud, MEN det betyder inte att man inte kan njuta av livet och ha det allmänt gött heller

*Endast seriösa svar, vill också veta vrf 

Tror du bokstavligen på en Gud? Alltså finns det på riktigt något övernaturligt och icke-materiellt? Eller är Gud en symbol för något?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

SnabbGrabb:

Om jag förklara det så så här istället. Jag tror på Gud som vår skapare, det vill säga att hen skapade världen och allt annat. Jag menar vad är annars anledning med livet, att vi ska leva ha det kul och sen dö, och ligga i vår grav i 10000000 år. Nej ganska konstigt enligt mig.

Det finns något större efter döden(himmelen), detta liv är som ett test, Gud ska inte behöva ge oss bevis för att vi ska tro, det ska bara kännas rätt i hjärtat.


   
SvaraCitera
Arrhda

Det finns inget större än den egna viljan att driva sig själv framåt. Det finns inget efter livet, döden är ett absolutum; ogreppbart, evigt men obefintligt. Därav har inte heller något liv någon annan mening än den att driva livet vidare. 
jag säger inte att vi ska ge upp, utan se till att vi är så länge som möjligt och gör så stor nytta som möjligt (Självfallet går det inte att uppnå för alla, men även något litet kan hjälpa).
Det finns därutöver ingen mening med vår skapelse annat än att skapa Emmy en ny generation som kan bringa fördel till mänskligheten. 
Vår existens är enbart vigd åt kaos och slumpens krafter. Det är osannolikt någons plan att ditt liv ser ut som det gör nu, eller för den delen kan förväntas fortgå i någon förutbestämd riktning.


   
SvaraCitera

OK, den återkommande frågan med jämna mellanrum - GUD - som iof sig inte är mindre intressant för den skull. Vem minns inte DÖDSGUDEN, vi som har varit med några år på UM?  Skeptisk  Mycket glad  Skeptisk  Mycket glad  Skeptisk  Mycket glad

Jag kan vända på svaret så här. Ur ren "skapelsesynpunkt" dvs för tillkomsten av universum, skulle jag faktiskt kunna tänka mig att det finns en skapare typ Gud. Sannolikheten att "The Big Bang" bara ska ha uppstått av sig själv, är enl forskarna i princip totalt obefintlig. Som fortfarande än idag nästan 10 miljarder (10.000.000.000) år senare genererar nya solsystem och nya galaxer. Möjligtvis även nytt liv i livsformer som vi inte har en aning om. Så jag kan väl säga så pass långt att skapelsen kan presenteras i följande formel:

GUD * THE BIG BANG  Blink

Sedan har människan skapat religionen, eller bättre uttryckt - de olika religionerna. Vilken religion som ligger närmast sanningen och vilken religion som är mest representativ av Gud är en omöjlighet att svarar på eftersom INTE Gud själv har skrivit NÅGON av de religiösa skrifterna. Däremot anser jag mig själva som kristen. Mest beroende på att jag är född/skapad/förlöst av kristen (svensk) släkt sedan många århundraden tillbaka. Ja, det är alltså den svenska släkten som är flera hundra år gammal - INTE JAG.  Mycket glad

Jag kan ju naturligtvis inte bevisa att vår kristna bibel är sann lika lite som jag kan bevisa att den INTE är sann just eftersom bibeln inte är skriven av Gud. Däremot anser jag naturligtvis att eftersom bibeln är så baserad på gamla skrifter som vi i grunden har noll koll på dess källa så är det större sannolikhet att den inte är sann... än att den är sann och ska följas.

EN FRÅGA TILL TS - anser du själv att både gamla och nya testamentet är sant och ska följas till punkt och pricka idag på 2000-talet?

Följdfråga 1 i så fall blir - om Gud enbart står för godhet, hur förklarar du alla naturkatastrofer typ jordbävningar med påföljande tsunamis, vulkanutbrott, meteorit- och asteroidnedslag och gigantiska moln av stjärnstoft mm som DÖDAT MILJONER MÄNNISKOR under årens lopp. Det sistnämnda - meteorit- och asteroidnedslag och gigantiska moln av stjärnstoft är väl de två teorierna om vad som utplånade dinosaurierna för 66 miljoner år sedan. Dinosaurierna hade dessutom levt på jorden i 150 miljoner år så man kan ju undra över hur Gud hade tänkt som "skapade" dom och varför "han" tog till det grymma sättet med meteorit/asteroid/stjärnstoft-utrotning. Med 100% sannolikhet lär något liknande inträffa igen. Dock inte under överskådlig framtid.

Följdfråga 2 - hade inte Gud kunnat förutsett att det inte funkar med olika religioner? Utan naturligtvis skulle vi bara haft EN religion. Vi ser bara idag hur hatade kristna är av sunnimuslimer som både vill fördriva och döda alla kristna i arabländerna. Ytterligare ett FEL begånget av Gud - eller?  Tumme ned  Tumme ned  Tumme ned

Ja, det var mycket funderingar en sen januarinatt i det nya decenniumet. Rodnar


   
SvaraCitera

julia1130:          Om jag förklara det så så här istället. Jag tror på Gud som vår skapare, det vill säga att hen skapade världen och allt annat. Jag menar vad är annars anledning med livet, att vi ska leva ha det kul och sen dö, och ligga i vår grav i 10000000 år. Nej ganska konstigt enligt mig.

Att något är konstigt gör det inte falskt. Vår art har existerat i 100 000 år redan. Du var inte här under majoriteten av tiden. Vart var du innan du föddes? Du minns inte eftersom födseln är ett resultat av reproduktion mellan en man och en kvinna. Då skapas början av en människa som sedan utvecklas, lever och dör. Du kommer inte att vara vid medvetande efter döden, precis som innan döden. Du har då upphört att existera, men du har påverkat världen som levande. Kommer andra arter till "himmelen" eller är det bara människan. Vad är ett rådjurs eller en orangutangs syfte?


   
SvaraCitera

julia1130: undrar bara om ni tror på Gud

Yesbox. Gjort större delen av mitt liv med ett uppehåll på ett par år pga saker som hände i livet som gjorde det svårt för mig att se att Gud verkligen finns.
Har dock idag ett annorlunda synsätt på Gud och tron jämfört med tidigare, tror dock fortfarande på det som är viktigast, att älska Gud och mina medmänniskor. 


   
SvaraCitera

Är katolik, döpt i katolska kyrkan och har gått i den till och från. Det är dels på grund av att min mamma är katolik och när hon slutade gå i kyrkan så blev det ju att jag gjorde det också, jag var så ung då, men också för att jag bor större delen av tiden hos min pappa, som är protestant, och jag har på så sätt inte samma band till kyrkan. Började gå i kyrkan i höstas igen efter att inte ha gått regelbundet på några år, och de senaste månaderna har jag funderat på vad jag egentligen tror på, och det är helt normalt att inte veta. Allt jag kan säga är att jag tror att inget är omöjligt, dvs. Guds existens och det som står i Bibeln, det är det ingen som vet om det är sant och därför tolkar alla Bibeln och Gud olika. Att leva för Gud kan också tolkas helt olika, vissa tycker att det är helt okej att leva livet och festa medan andra vill leva rent och sunt. Beror ju också på hur väl man vill följa de tio budorden, exempelvis inom äktenskapsbrott klassas det inom katolicismen iallafall som otrohet och orent att bruka pornografi. Hur mycket du vill leva för Gud beror ju på hur mycket du är villig att offra av din livsstil. 


   
SvaraCitera

Jag är jude


   
SvaraCitera

Tror inte på gud men var med i en satanisk församling ett tag för att det verkade kul.


   
SvaraCitera

widediaper: Tror inte på gud men var med i en satanisk församling ett tag för att det verkade kul.

Hur kan du förneka Gud och samtidigt tro på Satan dvs Djävulen? Mest beroende på att det det enl kristendomen är Gud som skapat Satan/Djävulen. Det enda fel han gjorde var att "han" gjorde uppror mot Gud då han ingick i Guds änglaskara. Enl Wikipedia...

Huvudfåran inom kristendomen anser, utifrån en tolkning av de heliga hebreiska Skrifterna, att Satan är jämställd med djävulen. För de flesta kristna tros han vara en ängel som gjorde uppror mot Gud och den som talade genom ormen och förledde Eva till olydnad mot Guds befallning. Hans slutgiltiga mål är att leda människorna bort från Guds kärlek - att leda dem till att göra sådant som Gud motsätter sig. Satan har också identifierats med den som anklagar Job, den som frestar Jesus i evangelierna, laglöshetens kraft i Andra Thessalonikerbrevet 2:7 och draken i Uppenbarelseboken. Innan hans uppror var Satan en av de högsta änglarna och den "ljusaste på himlen". Hans stolthet och högmod anses vara ett skäl till varför han inte böjde sig för Gud och Hans vilja som alla andra änglar gjorde, utan själv sökte regera i himlen. Tron att Satan en gång var en stolt ängel som gjorde uppror mot Gud finns dock inte explicit uttryckt i Bibeln utan baseras snarare främst på slutsatser (till exempel Hesekiel 28). Satan brukar kallas "demonernas härskare"[7], "den här världens härskare" och "denna världens gud". Uppenbarelseboken beskriver hur Satan kommer att kastas ner från himlen till jorden och föra krig mot "de som lyder Guds bud och tror på vittnesbördet om Jesus". Slutligen kastas Satan i sjön som brinner av eld och svavel, inte som härskare, utan som en bland många, och blir plågad var evig dag och natt.

Det övergripande temat i Nya Testamentet är att Satan frestar och förleder mänskligheten i synd för att hindra dem från att följa Gud. I annan, icke-traditionell, kristen tro (till exempel hos Kristadelfianerna) hänvisar inte ordet "Satan" i Bibeln till ett övernaturligt, personligt väsende utan till vilken "motståndare" som helst och avser bildligt människans synd och frestelser.

Men som jag tidigare skrivit - det är inte Gud som skrivit NÅGON av alla religiösa skrifter oavsett om man åsyftar Kristendomen eller någon annan religiösa livsåskådningar. Därmed INTE sagt att jag ifrågasätter Guds existens. Tumme upp


   
SvaraCitera

politisk realist:

Hur kan du förneka Gud och samtidigt tro på Satan dvs Djävulen? Mest beroende på att det det enl kristendomen är Gud som skapat Satan/Djävulen. Det enda fel han gjorde var att "han" gjorde uppror mot Gud då han ingick i Guds änglaskara. Enl Wikipedia...

Huvudfåran inom kristendomen anser, utifrån en tolkning av de heliga hebreiska Skrifterna, att Satan är jämställd med djävulen. För de flesta kristna tros han vara en ängel som gjorde uppror mot Gud och den som talade genom ormen och förledde Eva till olydnad mot Guds befallning. Hans slutgiltiga mål är att leda människorna bort från Guds kärlek - att leda dem till att göra sådant som Gud motsätter sig. Satan har också identifierats med den som anklagar Job, den som frestar Jesus i evangelierna, laglöshetens kraft i Andra Thessalonikerbrevet 2:7 och draken i Uppenbarelseboken. Innan hans uppror var Satan en av de högsta änglarna och den "ljusaste på himlen". Hans stolthet och högmod anses vara ett skäl till varför han inte böjde sig för Gud och Hans vilja som alla andra änglar gjorde, utan själv sökte regera i himlen. Tron att Satan en gång var en stolt ängel som gjorde uppror mot Gud finns dock inte explicit uttryckt i Bibeln utan baseras snarare främst på slutsatser (till exempel Hesekiel 28). Satan brukar kallas "demonernas härskare"[7], "den här världens härskare" och "denna världens gud". Uppenbarelseboken beskriver hur Satan kommer att kastas ner från himlen till jorden och föra krig mot "de som lyder Guds bud och tror på vittnesbördet om Jesus". Slutligen kastas Satan i sjön som brinner av eld och svavel, inte som härskare, utan som en bland många, och blir plågad var evig dag och natt.

Det övergripande temat i Nya Testamentet är att Satan frestar och förleder mänskligheten i synd för att hindra dem från att följa Gud. I annan, icke-traditionell, kristen tro (till exempel hos Kristadelfianerna) hänvisar inte ordet "Satan" i Bibeln till ett övernaturligt, personligt väsende utan till vilken "motståndare" som helst och avser bildligt människans synd och frestelser.

Men som jag tidigare skrivit - det är inte Gud som skrivit NÅGON av alla religiösa skrifter oavsett om man åsyftar Kristendomen eller någon annan religiösa livsåskådningar. Därmed INTE sagt att jag ifrågasätter Guds existens. Tumme upp

jag varken vill/orkar läsa din text men jag hoppas att du har förstått ironin i mitt svarGlatt skålande Och jag får såklart tro på vad jag vill och tror inte det finns rätt och fel när det kommer till sånt här grejer. 


   
SvaraCitera