Forumet - Guide - posta tråden rätt

Guide - posta tråden rätt

307 0 18
Det verkar som om att det är otroligt svårt att posta sina trådar rätt. Så jag ska göra en liten guide.

Du kan börja med att skriva det tråden ska handla om. Sedan så kan du kolla vad den handlar om. Skriver du tex om ett kärleksproblem kan tråden passa bra i "Forum PLUS" -> "Relationer, samlevnad och kompisar"

Skulle du däremot skriva en tråd om att du inte mår så bra eller har problem så ska du posta din tråd i "Forum PLUS" -> "Problem och motgångar". Att tv-programmet man följer ska sluta sända är ej något som passar i "Problem och motgångar" dock.

Skulle du ha kroppsliga problem så kan du posta tråden i "Forum PLUS" -> "Kroppen och sjukdomar". Skulle det dock handla om könssjukdomar så ska du placera tråden i "Forum SEX" -> "Könssjukdomar".

Känner du för att inte vara så seriös eller att trådhandlingen ej är seriös så kan du posta tråden i "Forum X" -> "Klotter".

Ska du posta tråden i "Ungdomar.se" -> "Önskemål och synpunkter" så ska trådhandlingen vara om UM och synpunkter om dess funktion eller liknande. Här passar sig ej trådar om pojk och flickvänner.

"Önskemål och synpunkter" rör önskemål och synpunkter om ungdomar.se som sida, inte önskemål om att man vill ha en cykel i julklapp eller synpunkter på hur jobbiga hundvalpar är.

Kortfattat:
* För att posta tråden rätt så ska du veta vad din tråd handlar om och även kolla vilka alternativ som finns att tillgå.
* Posta den ej i "Önskemål och synpunkter" om du är osäker.
* Är du osäker, posta den då i "Forum X" -> "Klotter" eller om tråden är seriös så kan du posta den i "Forum PLUS" -> "Övriga diskussioner".
* Och ska du posta en kontaktannons så låt bli då detta är mot reglerna.

TACK för att du läst denna guide.

Spana också in:

mediakatt:

Tycker det borde tilläggas att Önskemål och synpunkter rör önskemål och synpunkter om ungdomar.se som sida, inte önskemål om att man vill ha en cykel i julklapp eller synpunkter på hur jobbiga hundvalpar är.


Idoufe:

Ska du posta tråden i "Ungdomar.se" -> "Önskemål och synpunkter" så ska trådhandlingen vara om UM och synpunkter om dess funktion eller liknande. Här passar sig ej trådar om pojk och flickvänner.


Idoufe:

Går det inte heller att lägga in länkar i popup-meddelandena?


Vad menar du?
Idoufe:

När jag skickat ett PM får jag ett popup-meddelande om att det skickats. Kan man inte lägga in ett popup-meddelande när folk väljer "Ny diskussion" ?


Jaha. Rent tekniskt kan man (och med "man" menar jag UMs utvecklare) lägga in en sådan popup, men inser du hur irriterande den vore? Det är i varje fall inget som UMs plattform har stöd för idag, så det skulle krävas att Youmeet avsatte utvecklingstid åt UM för att implementera något sådant.

Smartare vore nog att byta namn på forumen så att inte puckon lade sina trådar i Önskemål och Synpunkter.
Åtta:

Tyvärr betvivlar jag starkt att den kommer att ha någon större effekt, då de som postar sina trådar i Önskemål och Synpunkter inte riktigt känns som den typen av människor som läser de klistrade trådarna innan de postar.


Spot on. Lite som att försöka lära en fluga att ge fan i att sätta sig på datorskärmen.