Forumet - Gymma samma dag som man slutar röka

Gymma samma dag som man slutar röka

801 0 24
Hej är 19 år gammal, 170cm lång och har gått ner 35kg på
10 månader (20januari fram till 20 augusti) då jag vägde 100kg.

Jag har rökt i 5 år dag o natt, ett paket om dagen och lite mer ibland.
Jag vill bara vara ärlig och säga som det är så ni får en ungefärlig helhetssyn på mitt liv.

Har upplevt panikångest i 1 år efter att ha testat cannabis 1 gång, då jag hyperventilerat och hjärtat pumpat som fan. Jag trodde att jag skulle dö, kände att det var verkligt, det gjorde verkligen ont i hjärtat.

Jag upplevde ångest för ingenting de första dagarna, resten av året så har jag haft panikångest.

Har uppsökt läkare 1 gång och de checkade in mina lungor via apparat som visade sig ha normal andningsvärde, hjärtat kollade de med och den funkade normalt.

Dag o natt har man suttit o oroat sig över att panikångesten kommer igen, skolan har gått åt helvete på grund av det, man kan inte leva som man lär under sånna omständigheter ibland.

Nu verkar det som att panikångesten har försvunnit, funderar på att rehabilitera på egen hand, genom att köpa gymkort och träna för att förbränna alla negativa tankar och fett, plus bygga muskler..

Jag har planerat att sluta röka men isånna fall vill jag veta ifall hjärtat påfrestas under abstinensbesvären då hjärnan ropar efter nikotin kontinuerligt? Jag vet att det gynnar att träna, men frågan är ifall kroppen klarar av något som man starkt är beroende av..

Jag har en fitnesskropp men det är lite fett kvar, mer muskler bör byggas.. Jag vet, det går inte att punktförbränna, men jag vill bara träna o må bra..

Hoppas ni förstår min situation och kan skriva ifall ni har haft liknande upplevelser, eller någon bekant som har upplevt något liknande..

Jag tar emot alla era åsikter, det är som sagt jag som valde att berätta om mig..

Önskar er alla en bra hälsa och välmående...

Spana också in:

Hej,

Det sitter nog mer i huvudet än i din kropp: oro för att ditt hjärta ska slå sådär obehagligt snabbt igen när du börjar träna och får upp flåset.

Om du har fått tummen upp av läkare så är det säkert fritt fram.
Känn ingen press att göra ditt yttersta från första början. Starta med att bara ta dig dit (gymmet) och känn på lite övningar under väldigt lätt belastning.
Höj pulsen försiktigt i någon konditionsmaskin, cykel eller löpband och ta det i din egen takt.

intelligentact:

Jag har planerat att sluta röka men isånna fall vill jag veta ifall hjärtat påfrestas under abstinensbesvären då hjärnan ropar efter nikotin kontinuerligt?


Visst kan ditt hjärta påverkas av abstinens, hjärnan och kroppen reagerar på att drogen den vant sig vid uteblir. Det är normalt.
Googla runt och läs på vilka besvär man kan ha; tror typ det kan vara vanliga saker som svett, orolighet, förhöjd puls osv.

Men jag har svårt att tro att det skulle fysiskt hindra dig från börja träna.

Dra dig dock inte för att tala med någon professionell om du behöver det.
schism:

Han rökte nog för mycket och fick panik. Hände mig också första gången, men då hade jag supit för mycket också


Den dagen hade jag inte ätit något, hade bara druckit en massa cola light burkar som innehåller mkt aspartam, har varit en aspartam missbrukare i många år. Jag har märkt en massa symtom när jag har druckit aspartamdryck, att nervcellerna förgiftas, jag upplevde depression, förvirring, huvudvärk, andningssvårigheter. I sin tur så kan paniken ha utlösts med cb. Men bara för 2 månader sen så slutade jag med cola light, och har märkt markanta skillnader...
intelligentact:

Jag har märkt en massa symtom när jag har druckit aspartamdryck, att nervcellerna förgiftas, jag upplevde depression, förvirring, huvudvärk, andningssvårigheter. I sin tur så kan paniken ha utlösts med cb. Men bara för 2 månader sen så slutade jag med cola light, och har märkt markanta skillnader...


Inget illa menat men du verkar vara väldigt hypokondrisk...
schism:

Inget illa menat men du verkar vara väldigt hypokondrisk...


Starka ord men ärliga, i like that.. Jo men det var så jag kände, när jag drack mkt cola lightl så märkte jag att jag fick nervryck på olika delar av kroppen. Men det ända jag är hypokondrisk av är att jag trodde att jag skulle dö under varje panik attack. Men resten är fakta som många andra har gått igenom så som hyperventilering, hög puls, kallsvett, overklighetskänsla o massa annat...
Jag tror som schism, att du, för att uttrycka det lite milt, oroar dig för mycket. Att gå och vara rädd för panikattacker kan i sig skapa panikattacker och tror man att man ska må illa av aspartam så mår man illa av aspartam. Placebo ska aldrig underskattas.

Testa hjärnskrynklare, kan nog vara din bästa hjälp vad gäller detta.
Jag tog ett ekg, blodprov och andningstest igår på natten, då jag och min syrra o hennes kompis fick vänta i 7 timmar på akuttmottagningen.
EKG:t visade sig bra samt blodprovet. Vill bara säga återigen att allting kändes verkligt, så som stringburka sa, "placebo ska aldrig underskattas", jag var hypokondrisk. Är glad för att man tog itu med allting, nu är det bara o intala sig om att när attackerna kommer så är allting bara fake. Blev också förvånad, jag hade inga problem med lungorna trots att jag har rökt i flera år intensivt, lever nyttigt nu och har börjat med eye-q.

Ta hand om er.....

Stäng tråden...
intelligentact:

Alkohol, droger o allt är skit, det var ett misstag, jag testade cannabis. Lär er av min läxa, men observera att förr eller senare så "kan" ni få panikattacker ifall ni håller på med droger.


Haha, ursäkta men, där har du fel. En del pallar droger, andra inte. Du klarar uppenbarligen inte av droger och då ska du hålla dig borta från dem. Är man svag i psyket så förstår man väl själv att det kanske inte är så bra att droga.

Jag har också fått sjuka snedtändningar men inte fan skyller jag på drogen för det.
Jag skyller på mig för att jag använder ett gift som tar kål på mig psykiskt, jag har starkt psyke, ibland blir det bara så. Det handlar inte bara om psyket, utan många andra faktorer, vilken omgivning man är i, tid på dagen, ignorance is a bliss period... Föreställ dig att du röker under en lång period, du är medveten om att det är farligt, du förgiftar kroppen sakta men mot en kortare framtid ju mer du röker.. Alkoholen, den tar kål på hjärnan, det kan ni inte ignorrera, det är fakta peace and love...