Aviseringar
Rensa alla

Gymnasie val


Ämnesstartare

Jag ska börja på gymnasiet nu i höst och har länge tänkt på vad jag ska välja för program men jag har verkligen inget intresse i något av dem. Jag gillar inte att vara med många människor, jobba fysiskt, redovisa saker, sjunga och dansa, rita, NO ämnen eller SO ämnen. Det är så himla svårt att hitta en linje jag kommer gilla och känna mig trygg med människorna i klassen. Det ända jag gör på fritiden är att sova och titta på mobilen jag har inte heller någon vän som jag gillar så vill gärna bli av med dom jag har. Så vet någon hur man lättar kan komma på linjer för jag har läst på och gjort tester, pratat med föräldrar och lärare men inget låter roligt. Sen blir jag ju ännu mer stressad eftersom valet ska vara gjort innan 15 februari.
Några tips om linjer som är roliga och lätt att hitta vänner I?


   
Citera

Ett naturprogram ger flest valmöjligheter för framtida universitetsstudier. Jag gillade inte matte men gick ändå natur, det var bara något nödvändigt ont att genomgå för att sedan kanna studera vidare till det jag ville. Det är få som gillar att redovisa saker men desto fler gånger man gör det, ju lättare blir det nästa gång. Drama kan vara en bra kurs att välja till då jag samt många andra blyga personer jag känner har haft stor nytta av detta då det blir betydligt lättare att stå framför folk och redovisa saker. 


   
SvaraCitera

Jag tror att samhäll skulle passa dig för att det är inte lika ansträngande som de andra programmen och du kan jobba som journalist sen eller annat. 


   
SvaraCitera

Jag gick aldrig gymnasiet när jag var ung men nu i efterhand önskar jag att jag valt Fordons- och transportprogrammet för att få gratis körkort med mera. Du måste ju inte arbeta som det du utbildar dig till men om något ämne är mer intressant än andra så välj det ämnet.


   
SvaraCitera

Vet du om du vill studera vidare efter gymnasiet eller om du vill arbeta direkt efter?


   
SvaraCitera

estet är inte alls krävande och det har inte presentationer som du måste gå på. de har no i ett år, religion i 1 år och historia i kanske upp till tvåan. det finns inte heller ett krav att ha vänner alls, finns många som inte har så många. det finns rum för dig om du vill vara ensam också


   
SvaraCitera