Forumet - Gymnasie vs Högskola/Universitet

Gymnasie vs Högskola/Universitet

1739 0 21
Burger:

Högskola/Universitet (Du röstade på detta alternativ)


men.. på olika sätt, på gymnasiet behövde man inte bry sej om skolan eller nåt, så då va bara allt chill typ, som en sandlåda[blush] men på uni så typ måste man ta ansvar och blabla, men å andra sidan så umgås iaf jag mer med vänner vid sidan om skolan, de tar liksom mer plats än förr. svårt

Spana också in:

Burger:

Gymnasie (Du röstade på detta alternativ)


Båda har sina för- och nackdelar. Gymnasiet var på det hela taget jävligt lugnt och skönt. Visst, man hade mer busywork, men allt var skitenkelt och när skoldagen var slut så behövde man i princip inte fundera så mycket mer på saken. På universitetet kanske man bara har en eller två föreläsningar i veckan, och 10 uppgifter att göra på en termin, men istället är uppgifterna förbannat stora och ibland rätt ansträngande. Dessutom måste man själv ta ansvar för att få dem gjorda, medan man i gymnasiet i princip fick sin hand hållen hela tiden.

Det jag saknar med gymnasiet var nog ändå det faktum att man umgicks med människor några timmar per dag, och oftast hade rätt roligt. På universitet måste man aktivt anstränga sig för att träffa människor, vilket är alldeles för jobbigt.
Burger:

Högskola/Universitet (Du röstade på detta alternativ)


Framförallt för att jag själv blivit mer studiemotiverad och uppnått en helt ny nivå på kunskap i ett ämne som jag verkligen brinner för.. Det känns på något sätt som att man är en del av någonting och uträttar något viktigt.
Nää skojja, tog en kurs i brist på annat.

Fast universitet äger gymnasium, tycker jag iaf.