Forumet - Gymnasiearbete - måste det vara "stort"?

Gymnasiearbete - måste det vara "stort"?

166 0 3
Så jag börjar trean nu efter sommar och då är det dags för mitt gymnasiearbete. Men grejen är att nästan alla jag känner har gjort något "stort". Några åkte till Tjernobyl för att mäta aktiviteten där. Några skickade ut en kamera till rymden. Några mätte föroreningarna i dricksvattnet i vår stad. Och jag har till och med hört talas om några aom gjorde en helt ny discovery eller generellt hjälpt till något stort företag. Medan det enda jag tror jag kommer kunna göra är att programmera något simpelt. Grejen är också att vi inte har lärt oss för mycket. Jag går på teknikprogrammet och vi har inte ens byggt/programmerat en robot (!)

Så min fråga är, hur stort måste det vara? Måste det vara så stort att man går runt olika företag för att få tillåtelse eller reser utomlands? Vad har ni gjort som arbete?
Nej, det behöver inte alls vara så stort. Det går exempelvis bra att bara göra en litteraturstudie (där man letar, sammanställer och analyserar information om ett ämne) eller kanske mindre experiment på egen hand. Själv ämnet och utförandet är ju ändå rätt så fritt, men det ska hålla en viss nivå.

Det jag gjorde var att skriva ett program som genererade massa olika labyrinter, och sen försökte leta sig genom dem med hjälp av olika algoritmer. Utifrån datan jag fick fram och informationen jag hittade så jämförde jag sedan algoritmerna med varandra.

Är det något särskilt du är extra intresserad av eller som du skulle tycka det var roligt att göra?